Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA 2023/2024

Capová skončila v Evropském poháru druhá, vedení ztratila v posledním slalomu

Třináctka byla nešťastnou pro Gabrielu Capovou. Tohle místo totiž česká lyžařka obsadila v posledním slalomu Evropského poháru v italské Folgarii a v celkovém hodnocení disciplíny klesla na konečnou druhou příčku za Laru Della Meaovou z Itálie.

Česká lyžařka Gabriela Capová ve Špindlerově Mlýně
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Do posledního slalomu sezony šla pětadvacetiletá Češka jako první s náskokem 15 bodů, ale Meaová tu obsadila stříbrnou pozici a v konečném pořadí Capovou předstihla o 45 bodů.  

Konečné druhé místo Capové je nejlepším umístěním české lyžařky v Evropském poháru, mezi muži dokázal Petr Záhrobský dvakrát vyhrát hodnocení super-G (v letech 2009 a 2010). Capová v tomto ročníku vyhrála závod v rakouském Obdachu,kde byla i druhá, dohromady získala 353 bodů. Třikrát v sezoně bodovala i ve Světovém poháru.    

Po finále EP byla ale Capová zklamaná. "Byl to pocit, jako když se dostaneš do finále velkého zápasu v tenise a ten zápas prohraješ," uvedla pro svazový web. "Chvilku mi bude trvat, než z toho začnu mít radost. Samozřejmě si druhého místa vážím, je to skvělý úspěch, ale pocity hned po závodě byly zklamání," dodala lyžařka, za níž na 14. pozici skončila ve Folgarii další česká slalomářka Martina Dubovská.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články