Herec Peter Fonda nedorazí na filmový festival Febiofest. Omluvil se ze zdravotních důvodů

Americký herec Peter Fonda, který měl být hostem 26. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Febiofest, ze zdravotních důvodů zrušil svoji plánovanou návštěvu České republiky. Zprávu festivalu předal jeho agent a poté potvrdila i jeho manželka. Za organizátory o tom informovala Gabriela Vágner.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peter Fonda a Margaret DeVogelaerová

Peter Fonda a Margaret DeVogelaerová | Foto: Danny Moloshok | Zdroj: Reuters

V rámci festivalu měl Peter Fonda naplánovaný masterclass pro veřejnost, který se ruší. Neuskuteční se ani setkání s novináři, které se mělo konat ve středu. První akcí festivalu tak bude jeho slavnostní zahájení 21. března v pražském Obecním domě. Festival zahájí nejnovější snímek herecké legendy Roberta Redforda s názvem Gentleman s pistolí.

Febiofest zve na válečný dokument i novinku Barryho Jenkinse. Festivalovou cenu převezme Bohdalová

Číst článek

„Nicméně diváci si Fondovy filmy užijí, projekce filmů Bezstarostná jízda, Uleeovo zlato a Vězeňské blues se uskuteční v plánovaných termínech. Peteru Fondovi bude také předáno ocenění Kristián za celoživotní přínos kinematografii v zastoupení,“ uvedla Vágner.

Peter Fonda je syn herce Henryho Fondy, bratr herečky Jane Fondové a otec herečky Bridget Fondové.

Devětasedmdesátiletý herec má kromě Zlatých glóbů na svém kontě i dvě nominace na Oscara, jednu za Bezstarostnou jízdu, druhou za snímek Uleeovo zlato z roku 1997. K Bezstarostné jízdě napsal scénář a hrál v ní jednu z hlavních rolí po boku Dennise Hoppera a Jacka Nicholsona.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme