Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vydařený vstup do turnaje v Miami. Kvitová si poradila se Sakkariovou, Muchová narazí na Kerberovou

Petra Kvitová vstoupila do prestižního turnaje v Miami vítězně. Ve druhém kole přehrála Řekyni Marii Sakkariovou 6:1 a 6:4 a postoupila do další fáze, ve které narazí na lepší tenistku ze souboje Sorribesová–Vekičová. Dál jde také Karolína Muchová, která v prvním kole porazila Japonku Nao Hibinovou 6:3 a 6:3, když využila šestý mečbol. Její další soupeřkou bude Němka Angelique Kerberová.

Petra Kvitová
zdroj: Reuters autor: Jayne Kamin-Oncea

Druhá hráčka žebříčku Kvitová má v Miami šanci stát se poprvé světovou jedničkou, musela by se však probojovat až do finále. Floridské vlhké a dusné podmínky ale české tenistce a jejímu astma dělají problémy.

První vzájemný duel se Sakkariovou nicméně zvládla. Začala náporem a suverénně získala úvodní set. První servis ve druhé sadě si sice prohrála, ale brejk si hned vzala zpátky, vzápětí přidala další a po 70 minutách se radovala z úspěšného vstupu do prestižního turnaje.

Minulý americký podnik v Indian Wells se Kvitové nepovedl a po výborných dvou měsících skončila v kalifornské poušti již po prvním zápase a prohře s domácí veteránkou Venus Williamsovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová začala v Miami dobře

Jméno první soupeřky už zná Karolína Plíšková. Nasazená pětka začne proti Chorvatce Petře Martičové, s níž má sice bilanci 0:3, ale nehrály spolu šest let.

Do hlavní soutěže se nakonec dostala i druhá ze sester Plíškových Kristýna, a to jako náhradnice za Belgičanku Alison Van Uytvanckovou.

Namále měla senzační šampionka z Indian Wells Bianca Andreescuová. Osmnáctiletá Kanaďanka se zkušenou Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou prohrávala 4:6 a 1:5, ale odvrátila mečbol a po velkém obratu vybojovala postup. Udržela si tak naději na takzvaný Sunshine double.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Miami:

Muži: Dvouhra - 1. kolo: Albot (Mold.) - Ebden (Austr.) 6:0, 3:2 skreč, Tomic (Austr.) - Monteiro (Braz.) 6:4, 6:1, Marterer (Něm.) - Fritz (USA) 6:4, 3:6, 6:3, Auger-Aliassime (Kan.) - Ruud (Nor.) 3:6, 6:1, 6:2, Rubljov (Rus.) - Daniel (Jap.) 3:6, 6:3, 6:4.

Ženy: Dvouhra - 1. kolo: Cornetová (Fr.) - Lapková (Běl.) 7:5, 6:7 (7:9), 6:1, Wang Ja-fan (Čína) - Mladenovicová (Fr.) 6:3, 6:3, Kužmová (SR) - Gavrilovová (Austr.) 6:4, 6:2, Muchová (ČR) - Hibinová (Jap.) 6:3, 6:3, Petersonová (Švéd.) - Siegemundová (Něm.) 6:1, 5:7, 7:5, Andreescuová (Kan.) - Beguová (Rum.) 4:6, 7:6 (7:2), 6:2.
2. kolo: Kvitová (3-ČR) - Sakkariová (Řec.) 6:1, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články