Kvitová si poradila se Sakkariovou a je v Miami ve třetím kole, Muchovou čeká Kerberová

Tenistka Petra Kvitová zvládla úvodní zápas na neoblíbeném turnaji v Miami. Letošní finalistka Australian Open a vítězka ze Sydney porazila Marii Sakkariovou z Řecka 6:1, 6:4 a postoupila do třetího kola.

Miami Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Foto: Lucy Nicholson | Zdroj: Reuters

Úspěšně začala hlavní soutěž Karolína Muchová. V prvním kole porazila dvakrát 6:3 po šestém mečbolu Japonku Nao Hibinovou, která se mezi elitu dostala rovněž z kvalifikace. Nyní čeká Muchovou wimbledonská vítězka Němka Angelique Kerberová.

Druhá hráčka žebříčku Kvitová má v Miami šanci stát se poprvé světovou jedničkou, musela by se však probojovat až do finále. Floridské vlhké a dusné podmínky ale české tenistce a jejímu astma dělají problémy.

Siniaková a Vondroušová vyhrály první kolo v Miami, Berdych se odhlásil

Číst článek

První vzájemný duel se Sakkariovou nicméně zvládla. Začala náporem a suverénně získala úvodní set. První servis ve druhé sadě si sice prohrála, ale brejk si hned vzala zpátky, vzápětí přidala další a po 70 minutách se radovala z úspěšného vstupu do prestižního turnaje.

Minulý americký podnik v Indian Wells se Kvitové nepovedl a po výborných dvou měsících skončila v kalifornské poušti již po prvním zápase a prohře s domácí veteránkou Venus Williamsovou.

Jméno první soupeřky už zná Karolína Plíšková. Nasazená pětka začne proti Chorvatce Petře Martićové, s níž má sice bilanci 0:3, ale nehrály spolu šest let.
Do hlavní soutěže se nakonec dostala i druhá ze sester Plíškových Kristýna, a to jako náhradnice za Belgičanku Alison Van Uytvanckovou.

Namále měla senzační šampionka z Indian Wells Bianca Andreescuová. Osmnáctiletá Kanaďanka se zkušenou Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou prohrávala 4:6 a 1:5, ale odvrátila mečbol a po velkém obratu vybojovala postup. Udržela si tak naději na takzvaný Sunshine double.

Kristýna Plíšková skončila v prvním kole, když proti Ons Džabúrové z Tuniska neudržela vedení a po vítězném prvním setu prohrála 6:2, 3:6 a 4:6.

Plíšková, která v den zápasu stejně jako její dvojče Karolína slavila 27. narozeniny, se do hlavní soutěže dostala po neúspěšné kvalifikaci jako lucky loser. Zpočátku byla lepší hráčkou, ale Džabúrová přestala chybovat a ve třetím setu česká tenistka při vedení 4:3 uhrála už jen dva míčky.

Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Rubljov (Rus.) - Daniel (Jap.) 3:6, 6:3, 6:4, Albot (Mold.) - Ebden (Austr.) 6:0, 3:2 skreč, Tomic (Austr.) - Monteiro (Braz.) 6:4, 6:1, Marterer (Něm.) - Fritz (USA) 6:4, 3:6, 6:3, Auger-Aliassime (Kan.) - Ruud (Nor.) 3:6, 6:1, 6:2.

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Muchová (ČR) - Hibinová (Jap.) 6:3, 6:3, Petersonová (Švéd.) - Siegemundová (Něm.) 6:1, 5:7, 7:5, Andreescuová (Kan.) - Beguová (Rum.) 4:6, 7:6 (7:2), 6:2, Cornetová (Fr.) - Lapková (Běl.) 7:5, 6:7 (7:9), 6:1, Wang Ja-fan (Čína) - Mladenovicová (Fr.) 6:3, 6:3, Kužmová (SR) - Gavrilovová (Austr.) 6:4, 6:2.

2. kolo:
Kvitová (3-ČR) - Sakkariová (Řec.) 6:1, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme