Aplikace Revolutu už umí česky. Fintechový startup má v Česku již přes 60 tisíc uživatelů

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

0Zobrazit komentáře

Je to necelý měsíc, kdy jeden z nejrychleji rostoucích fintechových startupů Revolut oznamoval, že překonal hranici 4 milionů uživatelů. V České republice jich měl tou dobou přes 56 tisíc a také tuzemská základna neustále roste. Revolut nyní pro CzechCrunch prozradil, že tu již eviduje přes 60 tisíc zákazníků, pro které si navíc připravil důležitou novinku – aplikaci v češtině.

Revolut roste jako z vody po celém světě a uživatelé neustále přidává i v Česku, ale možný další rozvoj dosud brzdil fakt, že mobilní aplikace, která je středobodem celé fintechové služby, byla pouze v angličtině. Pro mnoho uživatelů to není problém, ale pro masovější rozšíření je lokalizace důležitá. Poslední update, který tento přistál v Google Play a App Storu, již však češtinu (spolu s japonštinou) přináší.

revolut-cestina

Aplikace Revolutu je nově v češtině

„Revolut roste jako nikdy předtím, v České republice nyní máme již přes 60 tisíc uživatelů a věříme, že díky právě zveřejněné české verzi aplikace uživatelská základna dále masivně poroste. Nyní má již opravdu každý Čech možnost využívat služby Revolutu a vyhnout se tak vysokým poplatkům za služby u tradičních bank,“ komentuje pro CzechCrunch David Pavliska, business development manažer Revolutu. Zda se brzy dočkáme i českých IBAN účtů, jak již na podzim sliboval, však neprozradil.

Jednou z hlavních funkcí Revolutu je možnost instantního převodu peněz do 24 různých měn, a to za mezibankovní kurzy, tedy výhodněji, než za kolik vám peníze převede banka. K tomu navíc nyní britský fintech přidává novou funkci v podobě tzv. Auto-Exchange, díky které si můžete nechávat převádět peníze mezi jednotlivými měnami automaticky.

revolut-storonsky-yatsenko

Přečtěte si takéČerný týden Revolutu. Úspěšný příběh fintechového jednorožce utrpěl několik trhlinČerný týden Revolutu. Úspěšný příběh fintechového jednorožce utrpěl několik trhlin

Princip tkví v tom, že si nastavíte, při jakém kurzu chcete peníze převést, a jakmile tento kurz nastane, Revolut vám vybrané prostředky automaticky převede. Můžete si tedy například nastavit, že chcete převést 1 000 korun na eura až ve chvíli, kdy bude jedno 1 euro za 25,5 koruny, a Revolut se o vše postará. Využití této funkce je celá řada a navíc je možné Auto-Exchange využít i u kryptoměn.

david-pavliska-revolut

David Pavliska, business development manažer Revolutu pro Českou republiku

Novinku pak tento týden britský fintech představil rovněž pro svou službu Revolut Business, v němž nabízí pro firemní zákazníky i internetové rozhraní, instantní převody, předplacené karty a další výhody. Revolut Business používá přes 80 tisíc firem, které nyní mohou přijímat přímo na účty Revolut platby z významných finančních platforem jako PayPal, Amazon nebo Stripe. Kdo tedy například obchoduje přes tyto platformy, může si je napojit do Revolutu, kam mu následně automaticky chodí veškeré peníze.