Olomouc porazila v prodloužení Plzeň a v sérii vede. Uspěla také brněnská Kometa

Hokejisté Olomouce porazili v prodloužení Plzeň 3:2 a v sérii play-off se ujali vedení 2:1. Rozhodující gól vstřelil Aleš Jergl, když se prosadil minutu před koncem prodloužení. Uspěla také Kometa Brno, která porazila 2:1 hradecký Mountfield.

Olomouc (Aktualizováno: 7:45 23. 3. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Momentka z hokejového zápasu mezi Olomoucí a Plzní

Momentka z hokejového zápasu mezi Olomoucí a Plzní | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

Olomouc - Plzeň 3:2 po prodl.

Po dvou zápasech na západě Čech se série přesunula do Olomouce. Její stav byl před pátečním zápasem srovnaný na 1:1 na zápasy.

Neuplynula ještě ani první minuta zápasu a olomoucké ochozy už viděly první gól. Jakub Galvas unikl na pravém křídle a blafákem překonal plzeňského brankáře Dominika Frodla.

Olomouc otočila zápas v Plzni a vyrovnala sérii, Kometa podruhé vyhrála v Hradci

Číst článek

Ve 12. minutě měla Plzeň příležitost ke srovnání skóre, Václav Nedorost se ale k zakončení nedostal.

Běžela poslední minuta hry druhé třetiny a Olomouc už vedla o dvě branky, když se v oslabení prosadil Petr Strapáč.

Průběžný výsledek 2:0 ale dlouho nevydržel. O necelou půl minutu později se totiž k puku dostal Vojtěch Němec, využil chyby v obraně a ranou do odkryté části brány zajistil snížení na 1:2. Stihl tak učinit dvě sekundy před sirénou oznamující konec třetiny.

V úvodu závěrečného dějství měli olomoučtí dvě šance, jak znovu odskočit na rozdíl dvou branek. Ani Aleš Jergl, ani František Skládaný ale Frodla nepřekonali.

A nevyužívání šancí mohlo Olomouc hodně mrzet čtyři minuty před koncem zápasu. Plzeňský Miroslav Indrák vybojoval v rohu kluziště puk a vyrovnal na 2:2.

Zápas tak dospěl do prodloužení. V něm měl obrovskou příležitost Jegl, ale trefil jen brankovou konstrukci.

KONEC UTKÁNÍ
I ve třetím čtvrtfinálovém duelu se v prodloužení trefila Olomouc, která se tak v sérii ujímá vedení 2:1. #TELH #OLOvPLZ

20:13 – 22. 03. 2019

4

Už to vypadalo, že zápas nalezne rozuzlení až v samostatných nájezdech. Minutu před koncem prodloužení se ale dostal do úniku olomoucký David Ostřížek. Ze druhé vlny se poté k zakončení dostal Aleš Jergl a rozhodl o vítězství svého týmu. Hanáci se tak v sérii ujali vedení 2:1 na zápasy.

„Myslím si, že takhle dobře jsem nás ještě neviděl hrát. Byli jsme lehce lepší a potom šťastnější. Ta euforie to je krása a nádhera,“ řekl pro Radiožurnál trenér Olomouce Zdeněk Moták.

Kometa Brno – Mountfield HK 2:1

Hokejisté Hradce Králové si z domácího prostředí přivezli nepříznivý výsledek série 0:2 na zápasy.

A byla to znovu brněnská Kometa, která šla do vedení jako první, když v úvodu druhé třetiny využil přesilovou hru Američan Peter Mueller.

První výhru Komety ve čtvrtfinále zařídil Orsava. ‚Mají staré hráče, nemůžou to vydržet,‘ věří v Hradci

Číst článek

Ve 29. minutě našel Lukáš Nekvídek svého spoluhráče Romana Kukumberga, který kličkou překonal brněnského brankáře Marka Čiliaka a vyrovnal stav utkání na 1:1.

Nerozhodný stav platil až do 54. minuty. Brněnský Martin Erat byl v úniku faulován a rozhodčí nařídili trestné střílení. K němu se postavil Američan Mueller, který se v posledních zápasech těší solidní střelecké formě. To potvrdil i v pátečním zápase, když nájezd proměnil a druhým gólem v utkání poslal Kometu do vedení 2:1.

„Měl jsem nějakou představu. Brankáře soupeře jsem sledoval, máme o nich informace. Nakonec to je ale o tom, kdo jako první nevydrží a pohne se. Musím uznat, že moc místa mi tam Pavelka nenechal, ale dírku jsem tam našel a nakonec tam puk propadl,“ popsal nájezd úspěšný střelec Mueller. 

Vzápětí mohl opět srovnat hradecký obránce Petr Zámorský, jeho střela ale těsně minula teč Čiliakovy branky.

Více gólů už diváci na zimním stadionu v Brně neviděli a viděli tak vítězství domácího celku 2:1. Kometa tak v sérii vede už 3:0.

„Věřím, že ještě sebereme všechny síly, co máme. Řekl bych, že jich máme více a pokud ten jeden zápas urveme, tak se může stát cokoliv. Ještě se nikomu nepovedlo otočit sérii z 0:3, ale proč by se to nemohlo podařit nám,“ doufá gólman Mountfieldu Jaroslav Pavelka. 

Třetí zápas, třetí výhra! Hradec Králové porážíme i v domácím prostředí, dvěma góly zazářil Peter Mueller! #KOMvMHK #TELH

21:42 – 22. 03. 2019

8 57

Kryštof Berka, min, dan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme