Třinec porazil Vítkovice na jejich ledě 5:2 a je v semifinále. Uspěli také hokejisté Liberce

Hokejisté Třince porazili Vítkovice 5:2 a uzavřeli čtvrtfinálovou sérii, kterou vyhráli 4:0 na zápasy. Jsou tak druhým týmem v semifinále po Kometě Brno, která zvládla sérii s hradeckým Mountfieldem. Uspěl také Liberec, který porazil Mladou Boleslav a vede 3:1 na zápasy.

Vítkovice (Aktualizováno: 21:33 25. 3. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost třineckých hokejistů

Radost třineckých hokejistů | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Vítkovice - Třinec 2:5

Vítkovice musely pro pokračování série pondělní zápas bezpodmínečně vyhrát, s Třincem totiž prohrávaly 0:3 na zápasy.

Třinec je krok od semifinále, Vítkovice trápí v neprostupném středním pásmu

Číst článek

Naposledy na Oceláře nestačily v neděli, kdy prohrály 1:2.

I s tímto vědomím vykročili vítkovičtí hokejisté do zápasu a hned ve třetí minutě se radovali z vedení, když se trefil Šimon Stránský.

Uplynuly ale sotva dvě minuty a bylo srovnáno. Martin Růžička našel Vladimíra Svačinu, který poslal puk za záda vítkovického brankáře Patrika Bartošáka. 

Ještě do konce první třetiny se trefili Petr Vrána a Erik Hrňa a Třinec rázem vedl 3:1.

O přestávce ale zřejmě zabrala promluva trenéra v kabině a byly to znovu Vítkovice, které se ve druhém dějství prosadily jako první. Puku se u mantinelu chopil útočník Jan Schleiss, který ho poslal na branku Šimona Hrubce. Třinecký brankář kotouč nezastavil a ten tak skončil v brance.

Těsný rozdíl mezi oběma celky trval i před začátkem závěrečné třetiny. Místo vítkovické cesty za vyrovnáním ale přišla gólová pojistka Ocelářů. Třinečtí zahrávali přesilovku 5 na 3, kterou dokázal využít David Cienciala.

Vítkovice to v závěru zkoušely bez brankáře, výsledkem ale byl jen pátý gól v jejich síti, o který se postaral Kanaďan Ethan Werek. Třinec tak zvítězil jak v ponělním utkání, tak v celé čtvrtfinálové sérii, kterou jeho hokejisté ovládli bez ztráty zápasu. 

„Jsem za to strašně rád. Kdyby nám to někdo řekl před sérií, tak si myslím, že se tomu budeme trochu smát,“ řekl k postupu brankář Šimon Hrubec pro Radiožurnál.

Jeho vítkovický protějšek byl o poznání zklamanější: „Viděli jsme to optimisticky. O to větší teď to zklamání je, že ten konec přišel stejně brzy, jako loni. Dostali jsme naflákáno od týmu, který byl prostě lepší, “ řekl po zápase Bartošák.

V semifinále je také Kometa Brno, která zvládla sérii s Mountfieldem HK.

Jsme v semifinále! #VITvTRI #TELH #DERBY

19:31 – 25. 03. 2019

16

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 2:5 (1:3, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 3. Š. Stránský, 27. Schleiss (Tybor) - 7. Svačina (Martin Růžička), 10. P. Vrána (M. Doudera, Hrňa), 16. Hrňa (Roth, Martin Růžička), 50. Cienciala (M. Doudera, Svačina), 60. Werek. Rozhodčí: Hribik, Mrkva - Hynek, Zíka. Vyloučení: 7:6, navíc Trška - Polanský oba 10 min. Využití: 0:3. Diváci: 9039. Konečný stav série: 0:4.
Sestavy:
Vítkovice: Bartošák - Trška, Hrabal, Šidlík, D. Krenželok, J. Mrázek, Výtisk, T. Černý - Tybor, Dej, D. Květoň - Olesz, Poletín, Szturc - Guman, Lev, Schleiss - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.
Třinec: Hrubec - Roth, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Matyáš, Adámek - Martin Růžička, P. Vrána, Svačina - Hrňa, Marcinko, Werek - Dravecký, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala - Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka

Mladá Boleslav – Liberec 2:3

Ve druhém zápase čtvrtfinále play-off hostila Mladá Boleslav na svém stadionu Liberec. Diváci čekali na první gól do 12. minuty první třetiny, kdy přesilovou hru zužitkoval Martin Procházka.

Odpověď Severočechů ale přišla ještě před přestávkou. Útočník Tomáš Filippi našel Marka Kvapila, ten objel boleslavskou branku a zasunul kotouč za záda brankáře Gašpera Krošelje.

Druhá třetina branky nenabídla a tak se za nerozhodného stavu šlo i do třetího dějství. I tam to dlouho vypadalo, že branka nepadne a zápas půjde do prodloužení.

V 52. minutě se ale k puku u modré dostal obránce Tomáš Havlín, který vypálil a trefil mezeru mezi betony slovinského brankáře v boleslavských službách Krošelje.

Liberečtí se ale s jednobrankovým vedením nehodlali smířit a o necelou minutu později vstřelili další gól, když se po přihrávce Lukáše Krenželoka prosadil Jaroslav Vlach.

I přesto, že se boleslavským podařilo zásluhou Davida Šťastného v samém závěru snížit, Liberec si už vedení pohlídal.

„Celý ten zápas byl těžký. To jsou prostě play-off situace, kdy se hraje o všechno. Jsem rád, že jsme ten druhý zápas tady zvládli,“ hodnotil po zápase pro Radiožurnál liberecký Roman Will.

Bílí Tygři tak díky dalšímu vítězství vedou v sérii nad Mladou Boleslaví 3:1.

#bkboleslav se rval až do posledního dechu, do poslední minuty. @Bílí Tygři Liberec nicméně vítězí 3:2. #vrytmuplayoff #MBLvLIB

21:29 – 25. 03. 2019

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 12. M. Procházka (Klepiš, Kotvan), 59. D. Šťastný (Kurka) - 19. M. Kvapil (Filippi, Šmíd), 52. Havlín (Birner, Ševc), 52. J. Vlach (L. Krenželok). Rozhodčí: Hodek, A. Jeřábek - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:4, navíc R. Zohorna (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 1:3.
Sestavy:
Mladá Boleslav: Krošelj - Kovačevič, Kotvan, Kurka, Němeček, Pláněk, Hrdinka, J. Drtina - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, R. Zohorna, M. Procházka - M. Látal, P. Musil, Pacovský - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.
Liberec: Will - Kolmann, Derner, Hanousek, Šmíd, Havlín, Ševc, Doherty - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, L. Hudáček, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Valský, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.

Kryštof Berka, ddp, ppe, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme