Plíšková: Teď se vrátím domů a dám si pár dnů volna

31. 3. 2019, 14:00
Aktuality 46
Karolína Plíšková si hodlá navzdory finálové porážce vzít z turnaje v Miami jen to pozitivní a chce na vydařené první čtvrtině roku stavět i v následující antukové sezoně. Před zahájením přípravy si bývalá světová jednička dopřeje volno.
Profily hráčů
Kar. Plíšková

Právě únava byla podle ní jednou z příčin sobotní porážky s Ashleigh Bartyovou v duelu o titul. "Myslím, že klíčový byl první set, protože jsem se už od čtvrtého pátého gamu cítila velice unavená," řekla Plíšková po prohře 6-7 3-6. "Kdybych ten set získala, možná by to mohlo být jiné. Bylo pak docela těžké ve druhém bojovat," přiznala.

Plíšková v Miami odehrála všech pět předchozích zápasů v noci a dvakrát dokonce dohrávala až po půlnoci tamního času. Přes půlnoc se ve čtvrtek protáhl i její semifinálový duel s další bývalou jedničkou Simonou Halepovou.

"Myslím, že i fakt, že jsem ani jednou nehrála ve dne, měl svou roli. Ona odehrála pár takových zápasů, hrála čtyřhru, takže možná i to trošičku v určitých chvílích dělalo rozdíl," dodala.

Se vstupem do sezony je ale Plíšková navýsost spokojená. Rok zahájila dvanáctým titulem kariéry v Brisbane, ve čtvrtfinále Australian Open předvedla nevídaný obrat proti Sereně Williamsové a na žádném z letošních turnajů nevypadla dříve než ve čtvrtfinále.

Trochu ji jen mrzí čtvrtfinálové vyřazení na předchozím podniku v Indian Wells, kde věřila, že může dojít dál. "Z toho chci dál vycházet, vzít si pozitiva a neignorovat negativa. Bylo to moje první finále tady v Miami, první z těchto dvou turnajů. Myslím, že prvních pár měsíců bylo dobrých, více než dobrých. Zatím moje nejlepší v životě," konstatovala.

Nyní se naplno soustředí na antuku a doufá v obhajobu titulu ve Stuttgartu. "Nejdřív ze všeho si ale dám pár dní volno. Vrátím se domů. Začnu se připravovat asi někde mimo Česko, možná v Monaku nebo v Barceloně, protože tam je Conchita (trenérka Martínezová)," prozradila další plány.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

46
Přidat komentář
peggy
Karolini,mas na to narok.Diky za to co jsi dokazala.
Reagovat
FulnekUltras
zvlášť, když teď už nebude otravovat ani FC.
Reagovat
Blondie
Vážně? Myslím, že by tě za tohle Petra profackovala.
Reagovat
FulnekUltras
Zažil jsem dvojici Lendl - Mečíř, takže jsem v klidu. ;-)
Reagovat
Blondie
fakt tě nechápu. Musel sis všimnout, že žeru Petru a Karolínu naopak nemusím. Ale že bych jí nakládala tak hnusně a zákeřně, že bych jí nepřiznala ani ohromné zásluhy právě pro repre? Člověče... :/
Reagovat
smazaný uživatel
Bav se s volem o sobotě, když jde v pátek na porážku...:)
Reagovat
slacker
ja bych vas profackoval oba
Reagovat
FulnekUltras
Naopak - nakládám jí tady zcela otevřeně. Zásluhy... Když z ní po třech letech vypadne, jak v FC vlastně strašlivě trpěla, není co dodat. A ono je to i o dalších "drobných detailech". Právě proto Lendl, Korda, Berdych, Navrátilová a Vaidišová ve fanouškovském ani historickém pohledu na náš tenis nikdy nezaujali takovou pozici, která by odpovídala jejich čistě sportovním výsledkům. A už ani nikdy nezaujmou.
Reagovat
Fandina
Mluv za sebe a ne za ostatní tenisové fanoušky, koho kdo zaujal a proč. Jako obvykle meleš nesmysly.
Reagovat
Fandina
Co se týká Berdi, tak každý ví, proč v době nedávné byly dva DC a kdo tam odehrál nevíc zápasů a díky komu byly získány. A celkově byl x let v poslední době v desítce, každý tenisový fanoušek to uzná. To samé Lendl, Navrátilová. Každý tenisový fanoušek ví, že lepší tenisty naše země neměla.
Reagovat
Fandina
A co se týká Káji, asi jí není příjemné být mezi holkama, když se přetahují o trenéry a ventilují to na veřejnosti.
Reagovat
FulnekUltras
Byla bys pro letní čas 365 dnů v roce?
Reagovat
com
:D
Reagovat
tommr
finále v Miami se Karolíně opravdu nepovedlo a je třeba věřit, že to bylo jen souhrou nepříznivých okolností a že se z toho Karolína do budoucna poučí ...
Jinak se Karolíně úvodní část sezóny nesporně povedla a dá se na tom stavět. V žebříčku je na 4.místě pouhých 441 bodů za Osakaovou takže pořád může pomýšlet i na první příčku. Stačí když bude podávat podobně vyrovnané výkony jako doposud. Další velkou příležitost atakovat první místo bude mít už na French Open ...
Horší to je s velkejma titulama, který se pro ní zdají být nedosažitelný. Herně na to sice má, ale pokaždý se najde něco nebo někdo kdo jí udělá čáru přes rozpočet. V tomhle ohledu bohužel připomíná Tomáše Berdycha ...
Reagovat
Grape
Podle mě na to naopak Kája nemá (stejně jako na to neměl Tomáš). Jistě, Kája může vyhrát grandslam (dokázaly to mj. Stosur, Bartoli, Ostapenko...), problém je, že kolem je dost hráček jejichž potenciál je prostě větší. Kája může uspět, když chytne životní formu a zároveň ty lepší hráčky se s formou nepotkají, případně se vyřadí mezi sebou, a pak jim dojdou síly, případně přijde zápas blbec. Obávám se, že Kájin strop je prostě níž, než to co v TOP formě předvádí taková Petra nebo Naomi a přidávají se další mladé hráčky. Až na ten špičkový servis mi přijde, že pořád nemá nic, díky čemu by mohla vyhrávat velké trofeje.. Bude to mít Kája těžké, víc jí věřím na to, že díky konzistentním výkonům bude znovu jedničkou než na grandslamu.
Na druhou stranu je obdivuhodné, že se Kája takovou dobu drží v absolutní špičce.
Reagovat
Dobry-den
souhlasím
Reagovat
Frick
Jaký na to máte názor? Mne předně přijde nesmyslné démonizování toho střídání. V zimě svítá 4 hodinami před astronomickým polednem, v létě je to ale 8 hodin. Tak snad přeci nedává smysl mít, vzhledem k tomuto kolosálnímu rozdílu, stejný denní řád 365 dní v roce. V léte vstávat dříve, v zimě později. Tak to dozajista muselo být i v minulosti a tak je to s střídáním času.
Reagovat
misa
Střídání času optimalizuje využití denního světla. Ale politici rozhodli na základě ankety, které se zúčastnilo asi 1% občanů EU. Tak snad zachovají aspoň letní čas, přece jen se životní styl od dob Rakouska-Uherska trochu změnil.
Reagovat
Frick
Přesně tak. Ono možná se před 130 lety v tom letnim času žilo. Jen proszě se vstávalo už v 6:00 a ne až v 7:00
Reagovat
Frick
Tj. vstávalo se na jaře (tj. v těchto dnech) s úsvitem stejně dnes, akorát na hodinách bylo 6:00 a ne 7:00
Reagovat
turista
U nás se vstává na evropské i světové poměry extrémně brzy což je relikt z doby stařičkého mocnáře císaře Františka Josefa. Např. v Anglii se začíná až v 9 ráno což je rozumné.
Reagovat
Frick
Nicméně mne fascinuje, jak se furt mluví o tom, že lidé o tomto víkendu PŘIJDOU o hodinu spánku. SAKRA PRÁCE, snad můžou ti, co jsou sensitivní (a zároveň by o hodinu dříve neusnuli), se nastavovat postupně.
Řekněme, že člověk chodí spát v 22:00 a vstává v 6:00 a všechny časy jsou SEČ

ČT spánek 22:00 - 6:00 (8h spánku)
PÁ spánek 21:50 - 5:40 (7h 50m spánku)
SO spánek 21:30 - 5:20 (7h 50m spánku)
NE spánek 21:50 - 5:00 (7h 50m spánku)
PO spánek 21:00 - 5:00 (8h spánku)
NE spánek 21:10 - 5:00
Reagovat
Frick
*Pardon, takto je to správně:

ČT spánek 22:00 - 6:00 (8h spánku)
PÁ spánek 21:50 - 5:40 (7h 50m spánku)
SO spánek 21:30 - 5:20 (7h 50m spánku)
NE spánek 21:10 - 5:00 (7h 50m spánku)
PO spánek 21:00 - 5:00 (8h spánku)
Reagovat
FulnekUltras
na nás, co žijem v permanentním jetlagu, tohle nevytahuj ;-)))

a jinak samozřejmě doufám, že hlasovací síla Francie a SRN nakonec převáží a rozhodne o trvalém letním času od roku 2021 i u nás
Reagovat
Frick
Je to tak. Budem mít čas takovej, jako bude mít Německo.

Protože, pokud bude chít LČ Německo, tak ho bude chít i Rakousko. Polsko prosazuje LČ ještě déle, stejně jako Maďarsko. To znamená, že LČ bude chít i Slovensko. A bejt ostrůvkem SEČ mezi 5 státama se SEČ, to snad nikoho nenanapadne.
Reagovat
FulnekUltras
Rakousko už ho chce a nemá s tím žádný problém.
Reagovat
Frick
Tak ve Vídni by 10. září (tj. prakticky ještě v létě) byla tma v 18:20 - tj. stejně jako byla minulej víkend tady u nás v Praze.
Reagovat
FulnekUltras
A co teprve o vánocích - světlo nejmíň do půl páté... Myslím, že by díky tomu i výrazně klesla spotřeba antidepresiv.
Reagovat
Frick
Oprava - mezi státama s LČ
Reagovat
Grape
Já jsem pro zachování jednotného (zimního) času, tak je to v této oblasti správně. Záleží na každém, jak se tomu přizpůsobí.
Reagovat
Frick
Takže vlastně může bejt celoční SEČ, ale všechny činnosti by se mohly přesunout o hodinu dříve? Škola od 7:00, hlavní večerní program v TV od 19:00 atp.?
Reagovat
Grape
Mně je to popravdě celkem jedno. To co píšeš je samozřejmě varianta, jen je problém v tom, že se zase musí vybrat víkend kdy by ta změna proběhla a kdy si lidi budou muset zvykat že se něco mění...
Já moc neberu ty řeči o tom, že není potřeba aby v létě bylo světlo o půl čtvrté ráno a že je škoda že v 8 večer bude tma... Je jen na lidech jak se přizpůsobí, jasně každý má nějakou pracovní dobu, ale nic nás přece nenutí vstávat a jít hned do práce, tak když bude světlo od půl 4, vstanu o půl čtvrté a jdu něco dělat, pak mi ta hodina večer chybět nebude. Ten den bude mít pořád 24 hodin. Z většiny argumentů pro střídání časů čiší pouhá pohodlnost.
Ale nepřipadá mi tohle téma až tak důležité, na změnu času si zvyknu za 2 dny, takže jak to bude tak to bude, ani to moc nesleduju.
Reagovat
Frick
Volnej čas před prací/školou je problematickej. Už kvůli tomu, že rizike plynoucí z jeho přetažení je pozdní příchod do školy na pracoviště, zatímco když přetáhneš večer, tak je maximálně problém v tom, že (pokud jdeš ven), tak se vracíš za tmy (což si úplně nechtěl, ale budiž) nebo se třeba okradeš o trochu spánku. Nemyslim si, že spát místo osmi hodin jen sedm a půl je něco hroznýho.
Reagovat
EllNino
Tak ty spíš tak dvě hodiny denně podle časů tvých příspěvků
Reagovat
George_Renel
Spíše každé dvě hodiny.... .-)
Reagovat
Grape
No tak si to naplánuješ tak abys nepřetáhl...
Reagovat
Ravik
ty se vrat domů a už se nevracej na okruh ty lemro líná seš k smíchu naštěstí máš zápal pro hru je to na tobě vidět.
Reagovat
gigin
Pán si vsadil, anebo je předčasně zmoudřelý i normálně?
Reagovat
rybicka
Ano, vrať se domů, odpočiň si, srovnej psychiku a znovu zaútoč. Já děkuji za radost z těch povedených zápasů.
Reagovat
d@ve
Ty se vrať domů a potrénuj češtinu, ty záškoláku.. ;)
Reagovat
Ravik
samej rozumbrada tady..jeden bude dávat lekce češtiny, druhej je asi vědma a třetí se raduje vlastně neví z čeho. dyt jo Hrdličková hrála fantastický finale ta snaha byla vidět od prvního míčku .) škoda že se na to v druhým setu vyprdla tyd co je to jenom finale Miami seru na to jsem unavená ))) twl vy máte dost ...
Reagovat
ta-dah
Muzes si za to sam. Tvoje sprostota a prostota se proste nedaji prehlednout. Treba mas na vic, to se ale nedovime..., mas sanci se ukazat v lepsim svetle...
Reagovat
Grape
No ty seš dobrej tragéd :D Asi nevyšla sázka že? Ber to v klidu, já ji měl na tiketu taky, ale beru to jen jako svoji blbost, nebudu za to nadávat hráčce.. Finále Miami je super úspěch.
Reagovat
lars
Ravik je hater Pliskove
Reagovat
FulnekUltras
z finančního donucení
Reagovat
Ravik
Vy jste strašně zaslepený ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist