Rozjetá Plzeň znovu vyhrála v Třinci, v semifinálové sérii vede 2:0

Hokejisté Plzně zvítězili i ve druhém zápase semifinálové série extraligy na ledě Třince, tentokrát 3:2. Náskok získali už v první třetině díky dvěma využitým přesilovkám. Ve druhé sérii Kometa vyrovnala sérii s Libercem.

Třinec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeň vyhrála v Třinci i ve druhém semifinálovém zápase

Plzeň vyhrála v Třinci i ve druhém semifinálovém zápase | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Autorem vítězného gólu byl ve 47. minutě Miroslav Indrák, dvě asistence si připsal Jan Kovář. Plzeň vyhrála na ledě Ocelářú i čtvrtý zápas v sezoně a třetí duel série bude hostit v neděli doma.

Hokejisté Brna vyhráli v Liberci, v prodloužení rozhodl Mueller

Číst článek

Třinec ve druhém utkání sáhl k drobným změnám v sestavě; útočník Dravecký se při dlouhodobější absenci beků Krajíčka a Gernáta vrátil k alternaci v obraně, ale události znovu rychle nabíraly středeční spád.

S chutí hrající Plzeň bez milosti trestala každou chybu a pobídku k přečíslení. Během krátké přesilovky v deváté minutě Kovář naservíroval jako na zlatém podnosu puk před bránu Gulašovi, který pouze správně nastavil hůl.

Plzeňští byli v ofenzivě znovu velmi nebezpeční, výborně bruslili a jednoduchou hrou ve svém pásmu nepouštěli Třinec do souvislého tlaku. Až v 15. minutě Adamský vypíchl puk v oslabení, ale ze sólového nájezdu bekhendem Frodla nepřekonal a nepovedlo se to ani dorážejícímu Vránovi.

A 64 sekund před koncem první třetiny přišla další plzeňská sprcha - hosté opět v početní výhodě rozebrali třineckou obranu a Kindl měl podobně jako Gulaš po perfektním pasu Němce snadný úkol zacílit odkrytou branku.

Hosté i ve druhé části aktivním výkonem drásali třinecké nervy a nedotáhli několik situací, které mohly přinést i třígólový náskok. V 32. minutě se ale Indiáni nechali unést ofenzivou i ve vlastním oslabení a Oceláři otevřenou obranu okamžitě využili. Michal Kovařčík milimetrově přesným švihem zavěsil do horního růžku.

Po vyrovnání Třinec sahal v úvodu třetí části - v přesilovce ale puk před prázdnou bránou netrefil Cienciala. A sotva se hosté vrátili do pěti, podnikli rychlý výpad, který dorážkou z úhlu pod horní tyč dokončil Indrák.

Domácí v 51. minutě vrátil do hry pohotovým příklepem Růžička, jehož trefu mohl vzápětí znegovat Gulaš, ale sám před Hrubcem zaváhal. Výborně bruslící hosté ale v závěru takřka nic víc soupeři nedovolili. I když Třinec necelé dvě minuty před koncem sáhl k power play, žádnou šanci si nevytvořil a naopak hosté několikrát minuli prázdnou klec.

VÍTĚZSTVÍ 💙
Fantazie! 👏 V Třinci zvládáme i druhé semifinálové utkání, domů se tak přesuneme s vedením 2:0 na zápasy! 🙌
#TRIvPLZ #TELH

19:24 – 04. 04. 2019

7 65

Semifinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 33. M. Kovařčík (Svačina, Dravecký), 51. Martin Růžička (P. Vrána, Chmielewski) - 9. Gulaš (Jan Kovář, V. Nedorost), 19. D. Kindl (V. Němec, N. Jones), 47. Indrák (Kracík, Jan Kovář). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Hynek, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. Diváci: 5091. Stav série: 0:2.

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme