Kladno i díky Jágrovu gólu porazilo Motor. Pardubice rozdrtily Chomutov a jsou nadále stoprocentní

Pardubičtí hokejisté jsou i po čtyřech zápasech extraligové baráže stoprocentní, tabulku vedou už o šest bodů. Tentokrát na domácím ledě deklasovali Chomutov 7:0. Brankář Dynama Ondřej Kacetl zaznamenal druhou nulu a v baráži dostal zatím jen dvě branky. Druhou výhru v řadě si připsali kladenští Rytíři, kteří i díky gólu a asistenci Jaromíra Jágra porazili Motor České Budějovice 4:3 a posunuli se na druhé místo barážové tabulky.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr se raduje z branky do sítě Motoru

Jaromír Jágr se raduje z branky do sítě Motoru | Zdroj: ČTK

Kladenští hokejisté vstoupili do čtvrtého zápasu baráže na ledě Českých Budějovic velmi dobře. Už v osmé minutě vedli po gólech Tomáše Redlicha a Jaromíra Jágra 2:0. Soupeře jasně přehrávali a zaměstnávali domácího brankáře Kváču, zatímco kladenský strážce svatyně Cikánek příliš práce neměl, a když na něj střely šly, spolehlivě je pochytal.

Hokejisté Kladna vstoupili dobře i do druhé třetiny, když ve 26. a 28. minutě vstřelili další dvojici krátce po sobě jdoucích gólů. Prosadil se opět Jakub Redlich a poté i rakouský veterán André Lakos.

Mrázkova Carolina postoupila do play-off NHL, český brankář by si ale i tak mohl zachytat na šampionátu

Číst článek

Tomu, aby šlo Kladno do kabin před třetí třetinou se čtyřgólovým náskokem, zabránil domácí Jakub Doktor, který v 33. minutě snížil na 1:4.

Do třetího dějství naopak vstoupili lépe domácí hokejisté, kteří byli ihned za svou snahu odměněni gólem Lukáše Endála. Motor dál na Kladno tlačil, nutil ho bránit, avšak třetí gól se mu podařilo vsítit až pouhých deset vteřin před koncem, kdy se Zdeněk Doležal dostal s kotoučem na úroveň kruhu a parádní ranou do nedal Cikánkovi šanci.

Na víc už se ale hokejisté Českých Budějovic nezmohli a Kladno tak zvítězilo 4:3 a posunulo se na druhé místo barážové tabulky. Motor zůstává čtvrtý.

„Do stavu 4:0 jsme hráli výborně, pak se něco stalo a byl to katastrofální výkon. Díky bohu, že se nám to podařilo udržet. Soupeř tam měl dvě přesilovky 5:3, ale oslabení jsme odehráli výborně. Musíme zapomenout jak jsme ten zápas dokončili, a příští zápas musíme začít lépe,“ řekl po zápase Radiožurnálu Jaromír Jágr.

Pardubice - Chomutov 7:0

Pardubičtí hokejisté dokazují, že se na boje o udržení v extralize v posledních týdnech a měsících připravili opravdu svědomitě. Chomutov deklasovali 7:0 a se skóre 21:2 vedou barážovou tabulku po čtyřech zápasech už o šest bodů.

Pardubice začaly první barážovou odvetu s Chomutovem náporem, v 6. minutě poslal Dynamo do vedení po dorážce Perret. Piráti se museli obejít bez Dudy a směrem dopředu nebyli nebezpeční. Obraz hry se výrazně nezměnil ani po první pauze. Ve 24. minutě při oslabení vybojoval Mandát kotouč a po výměně s Machalou ho z mezikruží poslal do sítě.

Začali jsme hrát jinak než předtím, vysvětluje Kloz skvělý pardubický vstup do baráže

Číst článek

Za tři minuty dokázalo Dynamo zužitkovat i vlastní přesilovku, když Sýkorovu střelu od modré čáry tečoval nad Petersovo rameno Rolinek. Chomutov se k ohrožení pardubické branky dostával výhradně jen v přesilovkách, ale narážel na jistého Kacetla.

Gólman domácího týmu si poradil s nenápadnou střelou Knota i s pokusem Koblasy, který ujel po křídle. Naopak ve 37. minutě přidal Poulíček po souhře se Schausem čtvrtý gól. V závěru druhé třetiny, opět při přesilovce, zahodil velkou šanci Svoboda, který zblízka pálil jen do Kacetla.

Na startu třetí třetiny se Dynamo po ráně Hovorky z mezikruží dostalo do pětibrankového vedení. To už v brankovišti Pirátů stál Stezka. Kacetl svůj výborný výkon ještě vyšperkoval zákrokem proti blafáku Koblasy. Konečné skóre 7:0 zařídili v závěru dorážející Horký a Hovorka, který se trefil v přesilovce.

ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno 3:4 (0:2, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 33. Doktor (Pýcha), 41. Endál (Gilbert, M. Jandus), 60. Z. Doležal (Plášil) - 4. Redlich (Strnad, J. Říha), 8. Jágr (Plekanec), 26. Redlich (Strnad), 28. A. Lakos (Zikmund, Jágr). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:7, navíc Šimánek - Redlich, Kaut všichni 10 min. využití: 1:0. Diváci: 6421 (vyprodáno).
Sestavy:
České Budějovice: Kváča (28. Strmeň) - Plášil, Kutlák, Pavlin, Pýcha, M. Jandus, Vydarený, Kachyňa - Endál, Gilbert, M. Novák - Z. Doležal, Babka, Karabáček - Heřman, R. Přikryl, M. Čermák - Doktor, Dančišin, Šimánek. Trenéři: Prospal, Totter a S. Hrubec.
Kladno: Cikánek - J. Říha, Kehar, B. Nash, Zajíc, A. Lakos, P. Hořava - Jágr, Plekanec, Zikmund - Redlich, Vampola, Strnad - Melka, Machač, Svedlund - Hajný, T. Kaut, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

HC Dynamo Pardubice - Piráti Chomutov 7:0 (1:0, 3:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 6. Perret (Marosz), 24. Mandát (Machala), 27. Rolinek (P. Sýkora, Hovorka), 37. Poulíček (Schaus), 45. Hovorka (Porseland), 56. Horký (Machala), 60. Hovorka (Ihnacak, P. Sýkora). Rozhodčí: Kika, Pavlovič - D. Klouček, Komárek. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 8225.
Sestavy:
Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, Schaus, J. Mikuš, Cardwell, J. Zdráhal, od 41. navíc Porseland - P. Sýkora, Ihnacak, Kratochvil - Hovorka, Mandát, Rolinek - Horký, Poulíček, Machala - Kloz, Marosz, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.
Chomutov: Peters (41. Stezka) - Flemming, Jank, Knot, Dietz, L. Kovář, Štich, Trefný - T. Svoboda, V. Růžička ml., J. Sklenář - Klhůfek, Huml, Koblasa - Havel, Vantuch, Tomica - Ouřada, Raška, Marjamäki. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

jgr, kaj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme