Hokejisté Liberce a Třince mají v semifinále Tipsport extraligy mečbol

Nejlepší týmy základní části extraligy Liberec a Třinec vybojovaly v pátých zápasech vyrovnaných semifinálových sérií play-off mečbol. Liberečtí Bílí Tygři vyhráli doma nad mistrovskou Kometou Brno 5:2 a třinečtí Oceláři díky obratu v závěru utkání zdolali Plzeň 3:2. Boj o finále bude pokračovat v sobotu v Brně a Plzni.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec, Třinec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký Petr Jelínek se snaží překonat Marka Čiliaka v brance Komety Brno

Liberecký Petr Jelínek se snaží překonat Marka Čiliaka v brance Komety Brno | Foto: Radek Petrášek / ČTK | Zdroj: ČTK

Na vítězství vítěze dlouhodobé části soutěže nad šampionem z předešlých dvou let se podíleli dvěma góly kapitán Bílých Tygrů Petr Jelínek a Tomáš Filippi. Každý z nich vstřelil dvě branky.

Kometa Brno musí za rasistické pokřikování diváků zaplatit pokutu 30 tisíc korun

Číst článek

„Je to pořád stejné. Dnes se nám povedly vstupy do první i druhé třetiny, ale série je vyrovnaná stejně, jako jsou vyrovnané zápasy, které rozhodují detaily. My jsme dnes byli možná o chlup důraznější v zakončení, proto jsme vyhráli,“ řekl liberecký trenér Filip Pešán.

Třinec rozhodl gólem Milana Doudery dvacet sekund před koncem. Domácí ještě tři minuty před koncem prohrávali 1:2, ale v 58. minutě vyrovnal Michal Kovařčík a v závěru se trefil od modré čáry Doudera. Poprvé v sérii vyhrál domácí celek.

„Myslím, že tento zápas byl více než krásný hokej urputná bitva. My jsme znovu dostali první gól, který nám nepomáhá ve hře. V závěru jsme byli šťastnější a podařilo se nám vstřelit dvě branky, které utkání rozhodly,“ uvedl kouč Třince Václav Varaďa.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme