16. dubna 2019 • 13:12

Zavře disciplinárka Slavii kvůli derby kotel? Spartě přitíží házení i laser

Autor: iSport.cz, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise LFA zahájila po nedělním derby disciplinární řízení se Slavií i se Spartou kvůli chování fanoušků. Domácí Slavia přitom už byla v podmínce kvůli urážlivým pokřikům na adresu kouče Františka Straky v duelu s Karvinou, teď jí tak hrozí i uzavření tribuny Sever. Podle předsedy disciplinární komise Richarda Bačka to možné je, ale k dobru by Slavii mohl být fakt, že zakázanou pyrotechniku fanoušci nevhazovali na hrací plochu.



Disciplinárka se na pondělním zasedání per rollam shodla, že s oběma kluby zahájí disciplinární řízení, oba případy se budou projednávat ve čtvrtek.

Slavii komise řeší za „nevhodné pokřiky fanoušků, pronesení a použití pyrotechniky, výtržnosti fanoušků“, Spartě hrozí trest také za nevhodné pokřiky a použití pyrotechniky, ale také za vhazování předmětů na hrací plochu.

„Není to jednoduché a hodně o tom v rámci disciplinární komise diskutujeme,“ říká pro iSport.cz předseda komise Richard Baček.

Sparťanské pyro v Edenu při derby se Slavií
Sparťanské pyro v Edenu při derby se Slavií

„Slavia je v podmínce, ovšem za něco jiného, než čeho se dopustila v derby. Použila pyrotechniku, což je zakázané, jenom s ní však svítila, nevhazovala ji na hrací plochu,“ přemítá Baček. „Prostudoval jsem verdikty UEFA za poslední dva roky a k zavření tribuny za toto nedochází. Ale možné je všechno, řešíme to,“ uvedl.

Spartě skončila v minulém kole jiná podmínka. „Hned v tomto kole zopakovala, co před časem v Příbrami – házela pyrotechniku na hrací plochu, navíc se v její části tribuny objevil laser. I tady proto zvažujeme, zda nepřistoupíme k jinému trestu než pouze k finančnímu postihu,“ varoval Baček. To by pak mohlo znamenat podmínku nebo i zákaz výjezdu na venkovní zápas nebo zápasy.

Vše o Slavii čtěte ze »

Vše o Spartě čtěte zde »

PĚT momentů ligového víkendu: Derby i duel Plzně s Baníkem shodily divné chyby videa
Video se připravuje ...

Debata Sportu: Slavia zbytečně strhla derby ve válku, Kanga se jí dostal pod kůži
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud