16. dubna 2019 • 13:12

Zavře disciplinárka Slavii kvůli derby kotel? Spartě přitíží házení i laser

Autor: iSport.cz, šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise LFA zahájila po nedělním derby disciplinární řízení se Slavií i se Spartou kvůli chování fanoušků. Domácí Slavia přitom už byla v podmínce kvůli urážlivým pokřikům na adresu kouče Františka Straky v duelu s Karvinou, teď jí tak hrozí i uzavření tribuny Sever. Podle předsedy disciplinární komise Richarda Bačka to možné je, ale k dobru by Slavii mohl být fakt, že zakázanou pyrotechniku fanoušci nevhazovali na hrací plochu.



Disciplinárka se na pondělním zasedání per rollam shodla, že s oběma kluby zahájí disciplinární řízení, oba případy se budou projednávat ve čtvrtek.

Slavii komise řeší za „nevhodné pokřiky fanoušků, pronesení a použití pyrotechniky, výtržnosti fanoušků“, Spartě hrozí trest také za nevhodné pokřiky a použití pyrotechniky, ale také za vhazování předmětů na hrací plochu.

„Není to jednoduché a hodně o tom v rámci disciplinární komise diskutujeme,“ říká pro iSport.cz předseda komise Richard Baček.

Sparťanské pyro v Edenu při derby se Slavií
Sparťanské pyro v Edenu při derby se Slavií

„Slavia je v podmínce, ovšem za něco jiného, než čeho se dopustila v derby. Použila pyrotechniku, což je zakázané, jenom s ní však svítila, nevhazovala ji na hrací plochu,“ přemítá Baček. „Prostudoval jsem verdikty UEFA za poslední dva roky a k zavření tribuny za toto nedochází. Ale možné je všechno, řešíme to,“ uvedl.

Spartě skončila v minulém kole jiná podmínka. „Hned v tomto kole zopakovala, co před časem v Příbrami – házela pyrotechniku na hrací plochu, navíc se v její části tribuny objevil laser. I tady proto zvažujeme, zda nepřistoupíme k jinému trestu než pouze k finančnímu postihu,“ varoval Baček. To by pak mohlo znamenat podmínku nebo i zákaz výjezdu na venkovní zápas nebo zápasy.

Vše o Slavii čtěte ze »

Vše o Spartě čtěte zde »

PĚT momentů ligového víkendu: Derby i duel Plzně s Baníkem shodily divné chyby videa
Video se připravuje ...

Debata Sportu: Slavia zbytečně strhla derby ve válku, Kanga se jí dostal pod kůži
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud