Českým velvyslancem při NATO bude nově náměstek ministra obrany Landovský, vystřídá Šedivého

Novým českým velvyslancem při NATO se má stát náměstek ministra obrany Jakub Landovský (ČSSD), uvedl v úterý v Berlíně ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO). Landovský by podle něj měl do funkce nastoupit v řádu měsíců. Vystřídá v ní Jiřího Šedivého.

Berlín / Brusel Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Landovský (ČSSD)

Jakub Landovský (ČSSD) | Foto: Arno Mikkor | Zdroj: Wikimedia Commons | CC BY 2.0,©

„Pan náměstek Landovský k mému smutku asi bohužel bude odcházet, protože směřuje tady do těchto diplomatických služeb. Nebudu to zastírat, je to pravda,“ uvedl Metnar, který se v Berlíně setkal s německou ministryní obrany Ursulou von der Leyenovou.

Dvaačtyřicetiletý Jakub Landovský, který je na ministerstvu náměstkem pro řízení sekce obranné politiky a strategie, by měl podle Metnara odejít do Bruselu zhruba na přelomu léta a podzimu. Přesný harmonogram je ale podle ministra věcí diplomacie.

Jako náměstek na obraně Landovský působí od roku 2015, předtím byl poradcem náměstka ministra obrany a také advokátem. Loni byl neúspěšným sociálnědemokratickým kandidátem na pražského primátora.

Jiří Šedivý je českým velvyslancem při NATO od září 2012.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme