19. dubna 2019 • 11:17

Washington ochromil MRÁZek. Bratr zbitého Rusa vyhrožuje Ovečkinovi

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zavřeno! Petr Mrázek dovolil úřadujícím šampionům Stanley Cupu ve dvou utkáních v PNC Areně jedinou branku a série se za překvapivého stavu 2:2 na zápasy postěhuje do Washingtonu. Noční přetahovanou podpořil český brankář třemi desítkami úspěšných zásahů a Hurricanes, kteří v utkání postrádali kvůli bitce s Alexandrem Ovečkinem stále indisponovaného Andreje Svěčnikova, vyhráli 2:1. Dva dny stará rvačka za mořem dál rezonuje, kapitánovi Capitals slíbil odvetu starší z bratrů Svěčnikovů Jevgenij.



Na Východě to vře, suverén základní části Tampa Bay je z play off venku (0:4 s Columbusem), stejně tak vybírají dovolenkové destinace hokejisté Pittsburghu (0:4 s Islanders), vítězové Stanley Cupu z let 2016 a 2017. A do mokřadu zabředá také Washington, outsider z města Raleigh klade nečekaný odpor!

Po úterní rychtě 0:5 ztratila parta okola Alexandra Ovečkina i noční duel a kromě Warrena Foegeleho, autora tří gólů v posledních dvou konfrontacích (3+1), ji trápí také Petr Mrázek. Ze 48 puk vystřelených na jeho branku propustil 27letý brankář jediný.

"Moc to pro nás znamená, že se k nim vracíme za nerozhodného stavu. Pokud ale chceme postoupit, musíme vyhrát i u nich," plánuje budoucnost Mrázek, který lape v play off s úspěšností 91,9 procenta. "Snažíme se hrát naši hru, bojovat a dělat i všechny malé detaily správně. Úžasní byli kromě kluků také naši fanoušci, jako bychom měli díky nim hráče navíc," smekl před vřavou 19 202 příznivců Hurricanes rodák z Ostravy.

Více fanoušků na hokej do PNC Areny nikdy v historii nedorazilo!

TOP zákrok zápasu dokázal Mrázek perfektně načasovat, tři minuty před poslední sirénou vylapal stoprocentní šanci Jevgenije Kuzněcova. "Když uděláme chybu, je tam Petr, byl zase výborný. V obou našich domácích zápasech byl rozdílovým hráčem," chválil maskovaného Čecha šéf střídačky Rod Brind'Amour.

"Je to skvělý gólman. Dělá v pravý čas klíčové zákroky, přesně tohle od brankáře v play off potřebujete," doplnil trenérova slova kápo Justin Williams.

VIDEO: Podívejte se na klíčový zákrok Petra Mrázka proti Kuzněcovovi

Všechno u Hurricanes ale růžové zdaleka není, mimo hru je dalšího útočník základní sestavy; z nočního utkání odstoupil v jeho průběhu Jordan Martinook. Minulý match pak nedohráli Micheal Ferland a Andrej Svěčnikov, který byl po drsné bitce s Ovečkinem otřesený a podstoupil sérii vyšetření. "Vždy jsme opatrní. Nebudeme ho hnát zpět, ale navštívil jsem ho a cítí se skvěle," řekl kouč ke stavu dvojky draftu 2018 Brind'Amour.

Příspěvek Jevgenije Svěčnikova je stupidní!

Podobně klidný nezůstal starší bratr Svěčnikova Jevgenij, z frustrace se vypsal na Instagramu, kde hvězdného krajana označil a dopsal výmluvný vzkaz. „Jedna, dvě, Freddy si pro tebe jde,“ použil forvard Detroitu, který vynechal kompletní sezonu 2018/19 kvůli zranění kolene, citát z filmu Noční můra v Elm Street.

Jevgenij Svěčnikov se vyjádřil na svých sociálních sítích, kde zanechal Ovečkinovi jednoduchý a všeříkající vzkaz. Jevgenij Svěčnikov se vyjádřil na svých sociálních sítích, kde zanechal Ovečkinovi jednoduchý a všeříkající vzkaz.Foto Instagram.com

„Byl to stupidní příspěvek. Bude odpovídající reakce,“ slíbil zástupce komisaře NHL Bill Daly a měl na mysli staronový úzus NHL. Starší Svěčnikov totiž porušil pravidla užívání sociálních sítí z roku 2011 ve kterých stojí, že zneužití, či nevhodné užití, sociálních platforem může vést k dalším krokům ze strany ligy.

Ovečkin se ke dva dny starému incidentu, kdy v první třetině za stavu 0:1 seřezal o 14 let mladšího a 23 kilogramů lehčího krajana, který ho údajně na bitku vyzval, vracet nechtěl. "Nemůžeme spoléhat, že někdo jiný dá gól nebo zachrání situaci, musíme začít každý sám u sebe. Musíme hrát jako tým, každý musí plnit svou roli a podat stoprocentní výkon. Pokud tomu tak nebude, těžko budeme vyhrávat," lakonicky komentoval výkon své party Ovečkin, který jako jediný Mrázka překonal.

"Je to jen malá komplikace, jsem 100% přesvědčen o tom, že naši práci dokončíme a postoupíme," dodal bouřlivák Tom Wilson.

Další zápas série je na programu v noci ze soboty na neděli v hlavním městě USA. Zmátoří se favorit, nebo vzepětí Caroliny, která s Washingtonem prohrála všechna čtyři vzájemná utkání v základní části, bude pokračovat?

VIDEO: Podívejte se, jak Ovečkin vypnul Andreje Svěčnikova


Bitka ruských bohatýrů Alexandra Ovečkina s Andrejem Svěčnikovem okořenila noční zápas NHL mezi Carolinou a Washingtonem.
Bitka ruských bohatýrů Alexandra Ovečkina s Andrejem Svěčnikovem okořenila noční zápas NHL mezi Carolinou a Washingtonem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud