Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Hrubec: Druhý zápas už byl vyhrocený. Teď bude mít finále teprve grády

Přestože Třinec nenavázal ve druhém utkání extraligového finále s Libercem na výhru z úvodního duelu a prohrál 1:3, panuje podle gólmana Ocelářů Šimona Hrubce s vyrovnaným stavem série spokojenost. Opora Slezanů navíc přiznala, že finále prožívá bez nervů a užívá si ho.

Šimon Hrubec v utkání s Libercem
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Hrozně jsem se před finále uklidnil. Nějak si to strašně užívám a baví mě to. Má to obrovský náboj a říkal jsem si, že finále je tak speciální, že proč se kvůli němu stresovat," řekl sedmadvacetiletý Hrubec.

"Možná je to tím, že to je moje třetí finále. Už jsem byl nervózní a vím, že nervozita mi nepomůže. Vůbec bych to nebral tak, že (účastí ve finále) je splněno. Jakmile se hraje o titul, jde všechno stranou. Únava, bolest. Titul je tak vzácný, že tady není splněno," uvedl.

Finále se stěhuje do Třince. "Kdyby nám někdo řekl před sérií, že to bude 1:1, tak to bereme všemi deseti. Jsem rád, že jsme předvedli solidní výkon. Věděli jsme, že Liberec po včerejšku přidá, a taky že přidal," poznamenal Hrubec.

Těšilo ho, že se Oceláři navzdory dvěma inkasovaným gólům na 0:2 v rozmezí 109 sekund nevzdali. "Ukázali jsme charakter, že jsme to nezabalili a že jsme se na to nevyprdli a nezačali se soustředit na další zápas. Nechali jsme tam všechno," prohlásil rodák z Vimperku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. finále play-off Liberec - Třinec

V utkání se několikrát přiostřilo. "Včera to bylo klidné, ale teď už to bylo vyhrocené. Padaly tam osobní věci, už se brzdilo do obličeje, už se dávaly krosčeky, kolikrát to šlo za hranu, byly pošťuchovačky. Myslím si, že dál už to bude mít grády, které finále má mít," konstatoval Hrubec.

Liberečtí hráči se také uchýlili k uštěpačným poznámkám na jeho adresu. "Je to jedna z jejich taktik, jak se mě snaží rozhodit. Kluci to nedělají proto, že by byli zlí, titul je tak speciální věc, že člověk je ochoten pro něj udělat cokoli. Takže nadávky a malé podpásovky se dají čekat," podotkl Hrubec.

Soupeři ale neoplácí. "Vůbec ne, takový nejsem. Nemám absolutně důvod někomu říkat nějaké špatné, ošklivé věci. Jsem tam od toho, abych chytal, a ne abych se s nimi začal hádat. Přesně toho chtějí dosáhnout. Odjakživa mě táta učil, abych se soustředil na chytání a nic mě od něj neodvádělo. Mně se do 'bubliny' nedostanou," uvedl Hrubec.

"Je to jenom v zápalu hry, jsou tam emoce, adrenalin a touha vyhrát. Nebudu naivní a nebudu si myslet, že jenom Liberečtí nadávají na nás a my na ně ne. Je to hokej a ty emoce tam jsou. Patří k tomu a lidi by to ani nebavilo, kdyby to nemělo ten punc nenávisti," dodal Hrubec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články