Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žena po autonehodě strávila 27 let v kómatu! Probrala se, když uslyšela hádku svého syna

Žena před 27 lety upadla po autonehodě do kómatu! Probrala se poté, co slyšela, jak se její syn hádá v nemocnici (ilustrační foto)
Žena před 27 lety upadla po autonehodě do kómatu! Probrala se poté, co slyšela, jak se její syn hádá v nemocnici (ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: rc - 
24. dubna 2019
05:25

Zázrak se odehrál ve Spojených arabských emirátech. Po neuvěřitelných sedmadvaceti letech se tam z kómatu probrala Munira Abdullaová! Ta v roce 1991 po autonehodě upadla do vegetativního stavu, v němž zůstala téměř tři dekády. Její syn však stále doufal, že jednoho dne se probere. To se mu také splnilo.

Blízko města Al Ajn ve Spojených arabských emirátech došlo v roce 1991 k autonehodě.  V autě seděla Munira Abdullaová se svou rodinou. Munira jela se svým švagrem ze školky, kde vyzvedla svého tehdy čtyřletého syna Omara. Všichni jeli společně domů, když se na cestě střetli s autobusem.

„Moje máma seděla se mnou na zadním sedadle. Když viděla, že se blíží střet, objala mě, aby mě chránila,“ uvedl Omar pro The National. „Nebyly žádné mobily a nemohli jsme zavolat záchranku. Ležela tam celé hodiny,“ dodal. Munira utrpěla vážná zranění a musela podstoupit operaci mozku.

Ovšem zůstala ve vegetativním stavu a to neuvěřitelných sedmadvacet let. Její Omar však stále doufal, že jednoho dne jeho máma probere a bude si s ní moci znovu popovídat. Případ Muniry dokonce zaujal i Mohameda bin Saída, korunního prince Abú Zabí, který v roce 2017 poskytl rodině finanční prostředky na léčbu.

Munira tak byla přemístěna do Německa. Omar se jednoho dne začal hádat se zdravotním personálem v nemocnici, když se Munira najednou probrala a začala vydávat zvuky, aby ho k sobě přivolala. 

„Byla to ona! Volala mé jméno, byl jsem štěstím bez sebe, roky jsem o tom okamžiku snil a moje jméno bylo to první, co řekla,“ uvedl Omar pro Daily Mail. Žena je už nyní je schopná vyslovit jména svých blízkých a trochu si s nimi popovídat.

Lill ( 24. dubna 2019 14:58 )

A ty recituješ co?Nástup na psychiatrii?! 😂👍

Lill ( 24. dubna 2019 14:55 )

Vy jste strašní ***,co každému jen závidí! 👿🤮 Vás by měli nacpat fetem,zavřít a způsobit kómu vy bezvýznamné nuly!!! 😎😃🤣

mesalina ( 24. dubna 2019 14:10 )

tak si přečti článek, máš to tam napsané, kdo to financoval ...

Pohybovenadany ( 24. dubna 2019 13:56 )

To potřebuje Tereza . Praštit se do hlavy a probudit se za 8 let . Ale pořádně se praštit , né nějaké ťuknutí !!!

Pohybovenadany ( 24. dubna 2019 13:54 )

Až se o ni dozví šmejdi , tak hned do toho kómatu znovu upadne . Ti paraziti se nezastaví pred ničím .

Zobrazit celou diskusi