Sparta chce v semifinále Mol Cupu zapomenout na propadák s Karvinou, Slavia na čtyři zápasy bez výhry

Zatímco fanoušci Bohemians k pohárovému zápasu v Ostravě vyjeli speciálním vlakem, příznivci Sparty si vystačí s tramvají. Vystupovat budou znovu v pražských Vršovicích, ani ne po dvou týdnech je totiž čeká další derby. Do finále Mol Cupu se Letenští pokusí postoupit přes Slavii.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeden z mnoha soubojů mezi Josefem Hušbauerem a Martinem Frýdkem

Jeden z mnoha soubojů mezi Josefem Hušbauerem a Martinem Frýdkem | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Postup by Sparťanům přišel obzvlášť vhod. Nejspíš jen vítězství nad dlouholetým rivalem může zmírnit rozčarování po ligovém utkání s předposlední Karvinou. Sparťané si Velikonoce pokazili domácí porážkou 1:3.

ONLINE: SK Slavia Praha - AC Sparta Praha

Číst článek

„Neslyší se to hezky, ale není se čemu divit. Je to ostuda. Prohrát doma s Karvinou 1:3 je ostuda,“ řekl Radiožurnálu po nedělním zápase Martin Frýdek.

Aby nemusel v podobné náladě před novináře i po středečním utkání zápasu v Edenu, nabízí co vylepšit:

„Kdybychom to srovnávali s celým zápasem, tak asi celý zápas. Musíme každopádně vyhrát, proto musíme spoustu věcí změnit, budeme chtít postoupit. Nechci říct, že tam musíme každopádně vyhrát… musíme postoupit,“ bere Martin Frýdek i případný postup na penalty.

Kanga hrát může

Jednou velkou změnu si nejspíš může odškrtnout už teď. O duel s Karvinou připravily jeho spoluhráče Kangu karty, se Slavií nastoupit bude moct. Trenér Letenských Zdeněk Ščasný ale postrádá ještě jednoho stěžejního záložníka – Bořka Dočkala.

‚Nejdůležitější výjezd od znovuzrození.‘ Fanoušci Bohemians do Ostravy vypravují vlastní vlak

Číst článek

„Dočkal už nehrál víc zápasů a my jsme i bez něj utkání otáčeli. Samozřejmě ale chybí. Když budete mít mužstvo, kde jsou dva tři čtyři hráči výjimeční a chybí, tak týmu prostě chybí.“

A co bude znamenat další absence reprezentačního kapitána pro zápas na Slavii, začne Zdeněk Ščasný zjišťovat ve středu po půl osmé.

Sluší se doplnit, že ani domácí nevstoupí do derby s oslňující bilancí. Z posledních čtyř utkání jen jednou remizovali, a to právě se Spartou. Na prohry s londýnskou Chelsea ale budou Slavisté na rozdíl od té poslední ve Zlíně ještě dlouho rádi vzpomínat.

Zápas můžete sledovat od 19.30 v online reportáži serveru iROZHLAS.cz.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme