bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dallas hostí třetí zápas série proti St. Louis

29. dubna 2019, 20:04

Jan Vojkůvka

Pondělní program v zámoří přinese pouze jedno utkání. V noci na úterý se Dallas pokusí využít prvního zápasu v domácím prostředí a dostat se v sérii proti St. Louis do vedení.

02:00 Dallas Stars - St. Louis Blues

Stav série 1:1

Semifinále Západní konference mezi Dallasem a St. Louis je po prvních dvou utkáních vyrovnané. Na ledě Blues sice začali lépe domácí, kteří vyhráli první zápas 3:2, ale ve druhém se jim hrubě nevyvedla úvodní třetina a ztrátu už dohnat nedokázali.

V sobotním klání se Dallasu podařilo v první dvacetiminutovce vsítit hned tři góly a ujmout se vedení 3:1. St. Louis sice na začátku třetí třetiny vstřelili kontaktní gól po trefě Schwartze, ale další branku už skvěle chytajícímu Bishopovi nedali. Naopak na 4:2 v samém závěru zvýšil hostující Hintz. 

Bishop byl už v úvodním kole play off strůjcem postupu Dallasu přes Nashville a své kvalitní výkony si přenesl i do další série. Ve druhém zápase vykryl 32 střel a především spolu se svými obránci dokázal uhájit svou klec během hned pěti oslabení. Neschopnost St. Louis proměňovat přesilovky se ukázala jako klíčová. 

Přesto nebyl trenér Dallasu Jim Montgomery po posledním utkání uspokojený. Zejména od elitních útočníků Jamieho Benna, Tylera Seguina a Alexandra Radulova očekával více. „Potřebují se zlepšit. Říkal jsem jim to a oni to vědí,“ řekl v neděli. „V minulé sérii se taky postupně zlepšovali a teď očekávám to samé.“

To ostatně očekává i Seguin, který byl sice rád za výhru, ale moc dobře si uvědomoval, že výkon jeho formace nebyl dobré. „Naše hra se nám nelíbí, celé naší lajně,“ řekl stroze. 

Proti St. Louis to nebude mít Dallas snadné. Právě Blues dokázali v sérii proti Winnipegu vyhrát všechny tři venkovní utkání. Rádi by navázali na své úspěšné tažení z hřišť soupeře a napravili vlastní zaváhání z druhého utkání.

„Po celý rok se nám venku dost dařilo,“ uvedl kapitán Alex Pietrangelo. „Venku se nám daří hrát stabilně po celý zápas a potvrdili jsme to i v play off. V Dallasu to bude těžké, ale po tom, co jsme zvládli uhrát ve Winnipegu v minulé sérii, jsme plni sebevědomí.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.