Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Slavia má na dva zápasy zavřenou tribunu Sever, asistent Trpišovského platí pokutu

Disciplinární komise zavřela Slavii na dva soutěžní zápasy tribunu Sever. Klub byl potrestán za výtržnosti fanoušků při pohárovém derby se Spartou, navíc zaplatí pokutu 100 tisíc korun. Slavia bude mít zavřenou tribunu na zápasy nadstavby o titul s Plzní a Jabloncem. Slavia se proti trestu hodlá odvolat a chce požádat o jeho odklad do rozhodnutí odvolací komise. Slávistického asistenta Pavla Řeháka navíc potrestala disciplinárka za nesportovní chování pokutou 30 tisíc korun. 

Fanoušci Slavie
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Ze strany fanoušků Slavie došlo k opakovanému masivnímu použití pyrotechniky, které již poněkolikáté v sezoně vedlo k přerušení utkání. Je namístě proměnit podmínku v nepodmíněný trest uzavření části stadionu na tribuně Sever. Takováto recidiva by sama o sobě vedla k uzavření sektoru i bez předchozí podmínky," uvedl šéf komise Richard Baček.

"Slavia se odvolá proti rozhodnutí disciplinární komise. Současně požádá o odklad vykonavatelnosti rozhodnutí disciplinární komise do doby rozhodnutí odvolací komise," napsal na Twitteru šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

Není to v lize první trest Slavie. Naposledy byl vedoucí tým nejvyšší soutěže potrestán pokutou 300 tisíc korun za nevhodné chování fanoušků při ligovém derby se Spartou, které se hrálo dva týdny před pohárovým semifinále.

Sparta tehdy dostala stejnou pokutu a za výtržnosti při poháru v Edenu jí disciplinárka už minulý týden na dva zápasy zakázala výjezd fanoušků. Vedení Slavie se před týdnem z jednání disciplinární komise z vážných důvodů omluvilo, o trestu pro vršovický celek proto komise rozhodovala až dnes.

Potrestaný Řehák, asistent trenéra Jindřicha Trpišovského, se při utkání v Edenu pokusil napadnout Martina Frýdka. Záložník Sparty byl totiž původně za ostrý zákrok na Josefa Hušbauera vyloučen, ale po zásahu videorozhodčího byl trest změněn na žlutou kartu a Frýdek mohl pokračovat v utkání.

I o pohárovém derby mezi Slavií a Spartou byla řeč v novém dílu Fotbal fokus podcastu:

Do potyčky se přimíchal také vedoucí mužstva Sparty Miroslav Baranek. Disciplinárka s ním zahájila řízení za nesportovní chování, které obnášelo opuštění technické zóny a nevhodné chování vůči členovi realizačního týmu soupeřova klubu.

V dvouměsíční podmínce je Ostrava, které za použití pyrotechniky v pohárovém semifinále s Bohemians 1905 hrozí uzavření sektorů domácích vlajkonošů na jedno soutěžní utkání. Baník navíc musí zaplatit pokutu 30 tisíc korun a dalších 70 tisíc za chování fanoušků při ligovém derby s Opavou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články