Tenistka Petra Kvitová dál vítězí na antuce. Na svém oblíbeném turnaji WTA v Madridu je v osmifinále

Česká tenistka Petra Kvitová pokračuje ve vítězné sérii na antuce. Ve druhém kole turnaje v Madridu v pondělí porazila Francouzku Kristinu Mladenovicovou 6:3 a 7:6 a v součtu s cestou za titulem ve Stuttgartu si připsala šesté vítězství na tomto povrchu za sebou. Ve španělské metropoli, kde obhajuje titul, díky tomu postoupila do osmifinále.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Světová dvojka Kvitová rychle vedla 2:0, ale náskok neudržela a pozvala si na kurt svého trenéra Jiřího Vaňka. Ten ji nabádal k větší trpělivosti a důslednějšímu atakování bekhendu Mladenovicové. Majitelka dvou letošních titulů ho poslechla a od stavu 3:3 vyhrála pět her za sebou.

Petra Kvitová vykročila za svým čtvrtým madridským titulem, Kateřina Siniaková v prvním kole vypadla

Číst článek

Získala díky tomu úvodní set a vypracovala si náskok jednoho brejku v tom druhém, ale znovu vedení neudržela. Nakonec rozhodovala zkrácená hra, v níž se obě hráčky dlouho trápily na servisu. Prvních osm míčů šlo na stranu returnující tenistky.

Sérii prolomila Mladenovicová, která se dostala do vedení 5:4, ale vzápětí ji napodobila Kvitová a vítězným bekhendem po čáře si vypracovala první mečbol. Pak zahrála Francouzce return pod nohy až k základní čáře a mohla se radovat z postupu.

O postup do čtvrtfinále se Kvitová utká s Francouzkou Caroline Garciaovou, nebo Rumunkou Sorenou Cirsteaovou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme