Den otevřených dveří přilákal do České televize přes 27 tisíc návštěvníků

Den otevřených dveří v České televizi přilákal přes 27 tisíc zájemců (zdroj: ČT24)

Česká televize pořádala ve středu 8. května den otevřených dveří. Lidé si mohli prohlédnout jednak areál na Kavčích horách v Praze, otevřena byla i televizní studia v Brně a Ostravě. A zájem byl i díky příznivému počasí velký: jen v Praze přišlo přes 23 tisíc lidí, dalších asi pět tisíc zájemců pak navštívilo ČT v Brně či Ostravě. Přístupné byly prostory, kde vznikají známé zábavní nebo zpravodajské pořady a zájemci se mohli setkat také se známými tvářemi z obrazovky.

Kromě prohlídky televizního zákulisí čekalo na zájemce při autogramiádách na padesát osobností známých z obrazovky, nechyběly vítězky StarDance Lenka Nora Návorková či Alice Stodůlková, průvodce Zázraky přírody Vladimír Kořen i všichni moderátoři Událostí.

Česká televize připravila v Praze celkem čtyři prohlídkové trasy. Návštěvníci se podívali do zpravodajství, viděli expozice z kriminálních sérií Rapl, Rédl či Vodník, snímků Dukla 61 a Jan Palach, dekorace pořadů Zázraky přírody, Pošta pro Tebe i Máte slovo nebo kulisy pohádky Kouzelník Žito.

Celodenní venkovní program nabídl kromě autogramiád i vystoupení Majdy z Kouzelné školky, taneční školu StarDance nebo koncert Mekyho Žbirky, který celodenní program zakončil.

Den otevřených dveří v České televizi
Zdroj: ČT24

Akce se koná každé dva roky jako připomínka televizního výročí

„Vůbec první den otevřených dveří, který umíme doložit, se konal před 46 lety při příležitosti dvacátého výročí založení televize. S tradicí dne otevřených dveří v obdobné podobě, jak ji známe dnes, se ale začalo až po sametové revoluci. Zpočátku se jednalo o prohlídky několika málo vnitřních prostor a vybraných pracovišť. Teprve později jsme návštěvní trasy výrazně rozšířili a přidali k nim i bohatý doprovodný program,“ vysvětluje generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Den otevřených dveří se v České televizi koná každé dva roky: „Dny otevřených dveří pořádáme v posledních letech vždy v květnu, jako upomínku na výročí založení televize. Dnešní návštěvnost, přesahující sedmadvacet tisíc překonala tu minulou o více než šest tisíc,“ dodává generální ředitel ČT.