Američané připravili Finům první porážku na šampionátu. Výhru 3:2 trefil v prodloužení Larkin

Hokejisté Finska dokázali ve svém třetím utkání na světovém šampionátu na Slovensku smazat proti USA dvoubrankovou ztrátu, nakonec ale prohráli 2:3 po prodloužení. Vítězný gól vstřelil v čase 63:47 Dylan Larkin.

Košice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Američané si po úvodní porážce se Slovenskem zlepšili náladu pohodovým vítězstvím nad Francií a v dobrém rozpoložení šli i do utkání proti Finům. Už po 50 sekundách hry napřáhl na modré čáře Brady Sjkei a napálil puk za gólmana Veinioho Vehviläinena.

V 11. vedly Spojené státy už 2:0, když Johnny Gaudreau zpoza branky poslal puk s odrazem o gólmana do branky. Finům se podařilo vrátit do zápasu necelou minutu před první přestávkou díky Sakari Manninenovi, který poslal puk od z levé strany přesně do šibenice.

Ve druhé třetině vidělo něco přes sedm tisícovek diváků šance na obou stranách, gól ale přišel až v poslední minutě. A znovu to byli Finové, kteří těsně před přestávkou udeřili. Manninen v přesilové hře našel volného Nika Ojamäkiho a ten vyrovnal na 2:2.

I ve třetí třetině pokračovala obě mužstva v aktivní hře a k vidění bylo několik dobrých příležitostí. Největší vzruch přinesla 55. minuta, kdy byly blízko gólu v krátkém sledu oba týmy, jenže tentokrát i ve zbytku třetiny vládli oba brankáři, a tak šel zápas do prodloužení.

V něm Američané nejdřív přečkali dvě finské šance, pak si ale vzal puk Dylan Larkin a přesnou střelou zápěstím mezi rukou a tělem finského gólmana zařídil bonusový bod pro Spojené státy.

Finové si tak po vítězstvích nad Kanadou a domácím Slovenskem připsali na šampionátu první porážku, přesto nadále vedou tabulku skupiny A.

Mistrovství světa v hokeji na Slovensku:
Skupina A (Košice):
USA - Finsko 3:2 v prodl. (2:1, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Skjei (DeBrincat, Eichel), 11. J. Gaudreau (Eichel), 64. D. Larkin (Q. Hughes, Keller) - 20. Pesonen (Manninen, M. Koivisto), 40. Ojamäki (Manninen, Kaski). Rozhodčí: Hribik (ČR), Romasko - Lazarev (oba Rus.), Ondráček (ČR). Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 7060.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme