Milwaukee vstoupilo úspěšně do semifinále NBA proti Torontu. Utkání otočilo v posledních minutách

Basketbalisté Milwaukee zahájili semifinále NBA vítězně a doma zdolali Toronto 108:100. Klíčovou roli v souboji dvou nejlepších týmů Východní konference sehrál Brook Lopez, který zaznamenal 29 bodů a 11 doskoků a nastřílel tak víc bodů než ve všech pěti čtvrtfinálových zápasech s Bostonem dohromady.

Video Milwaukee/USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Většinu středečního utkání přitom vedlo Toronto, které za prvním bodem v sérii opět vedl Kawhi Leonard. Ani jeho 31 bodů a dalších třicet Kylea Lowryho nakonec nestačilo. Nejvíce Raptoři vedli o 13 bodů, Bucks ale potvrdili svou sílu a dokázali ve čtvrté čtvrtině průběh otočit. Vyhráli ji 32:17.

Starší bratr porazil mladšího. Stephen Curry přispěl 36 body k první výhře Golden State v semifinále NBA

Číst článek

Ještě tři minuty před koncem vedlo Toronto 100:98, ale pak už nedalo ani bod. Zato hráči Milwaukee zakončili zápas vítěznou šňůrou 10:0. Klíčových pět bodů dal Lopez a 29 body si vylepšil osobní maximum v play-off.

„Vypovídá to o charakteru našeho týmu. Už se to stává tématem tohoto play-off. Když potřebujeme, hráči dělají ty správné věci,“ řekl trenér Mike Budenholzer. „Měli jsme šanci, ale čtvrtá čtvrtina nás zničila. Byli agresivnější a přehráli nás,“ připustil Lowry, jediný hráč Toronta, který se dokázal ve čtvrté čtvrtině prosadit ze hry.

Janis Adetokunbo k vítězství Bucks přispěl 24 body, 14 doskoky a šesti asistencemi. Malcolm Brogdon přidal z lavičky 15 bodů a Nikola Mirotič třináct.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme