Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.05.2019 21:31 | Šport | Hokej | MS v hokeji 2019

Nádherné slová Tomáša Tatara: To, čo povedal o fanúšikoch v Košiciach, hreje pri srdci

"Máme najsilnejší tím za posledné roky," tvrdí Tomáš Tatar o súčasnom výbere reprezentácie na domácich majstrovstvách sveta.

Fotogaléria
13
fotiek v galérii
O to viac ho mrzí, že Slováci majú po triumfe v piatom zápase nad Francúzskom (6:3) na konte len šesť bodov a na postup do štvrťfinále potrebujú pomoc súperov.

Dvadsaťosemročný krídelník prišiel posilniť káder trénera Craiga Ramsayho po vydarenej sezóne v Montreale Canadiens. V 80 dueloch NHL nazbieral dokopy 58 bodov (25+33), čím si vylepšil kariérne maximum. Produktivitu si preniesol aj do Košíc. Po piatkovom víťazstve má na konte gól a štyri asistencie. "Šampionát si užívam. Dovolím si povedať, že tím za posledných neviem koľko rokov takúto silu nemal. Hráme disciplinovane, šikovne, s hociktorým súperom vyrovnane. Každému robíme veľké problémy, takže je naozaj škoda, že nemáme viac ako šesť bodov," uviedol.

Slováci sa proti Francúzom tešili len z druhej výhry na turnaji. Tú predchádzajúcu dosiahli taktiež v piatok, keď vo svojom otváracom stretnutí prekvapili Američanov (4:1). Aj v ďalších troch dueloch siahali na body, no neúspešne. Mrzela najmä prehra v kľúčovom zápase s Nemeckom (2:3), ktorá Slovákom zobrala postupové karty z rúk. "Myslím si, že sme v tom zápase boli taktiež lepší, ale to, čo sa nám stalo v závere, to bol strašný pocit. Nedá sa nič robiť, už to nie je v našich rukách, ale stále sú nejaké body, ktoré chceme získať a treba sa na to dobre pripraviť. Ja sa na tie prepočty nepozerám, my musíme vyhrať dva zápasy a potom je to na osude," uviedol.

Aj v piatok to chvíľu vyzeralo na obrat zo strany Francúzov. Dvomi gólmi v rýchlom slede znížili z 0:3 na 2:3 a do konca druhého dejstva domácim riadne podkurovali. Počas druhej prestávky tak bolo treba zdvihnúť náladu a dostať mužstvo späť na správnu koľaj. Ujal sa toho aj Tatar: "Hovoril som chlapcom, že nesmieme upustiť od našej hry, musíme ju dodržiavať ďalej. Máme nejakú identitu, s tou sa stotožňujeme a to je náš herný prejav. Nesmieme si zrazu robiť čo chceme. Povedali sme si toho dosť, aby sme začali tretiu tretinu tak, ako sme ju aj začali."

Slováci v nej už po 16 sekundách strelil štvrtý gól a v 46. minúte vyhrávali už 6:2. Záverečný zásah Anthonyho Recha už len upravil skóre. "Zápas sme zvládli, konečne sme nepripustili žiadny šialený záver. V druhej tretine sme mali chvíľkový výpadok, keď sme dovolili Francúzom dotiahnuť sa na 3:2, ale potom sme mali perfektný vstup do tretej tretiny a dotiahli sme to do víťazného konca."

 

Tréneri spravili pred duelom zmenu v elitnej formácii, keď k Tatarovi a Richardovi Pánikovi priradili centra Libora Hudáčka. Tento ťah sa vydaril, trojica sa podieľala na štyroch góloch a dokopy nazbierala šesť bodov (2+4). "Myslím si, že nám to klapalo, Libor je 'hračička', splnil svoje úlohy. Myslím si, že herný prejav našej formácie bol dobrý a dali sme aj nejaké góly," pochvaľoval si nové zloženie Tatar.

Slováci sa môžu v Košiciach spoľahnúť na vynikajúcu podporu od fanúšikov, tí sa od nich neodklonili ani po nevydarených záveroch duelov s Kanadou a Nemeckom a v piatok ich opäť hnali dopredu. "Od začiatku nás ženú dopredu. Preto som bol posledný zápas taký smutný, proste sa to pokašľalo a fanúšikovia si zaslúžili viac. Naozaj je to niečo neskutočné hrať tu v Košiciach. Atmosféra je vynikajúca, dnes sme hrali opäť pre nich a dosiahli sme víťazstvo aj vďaka nim," dodal Tatar.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu
(ilustračné foto).
To tu ešte nebolo! Astronauti sú už na mieste, chystá sa historický let
(ilustračné foto)
Objavia sa kamióny na cestách aj počas sviatkov? Polícia chystá opatrenia
Ilustračné foto
Zlodeji ukradli elektrické káble a spôsobili POHROMU! Znefunkčnili podstatnú vec
Let’s Dance sa teší veľkej diváckej obľube.
To tu ešte nebolo: Let’s Dance vyrazí na TURNÉ! Tancujúce hviezdy aj vo vašom meste