Hertlův 10. gól v play off nestačil, St. Louis vyrovnalo finále Západní konference

Hokejisté St. Louis vyrovnali ve čtvrtém zápase finále Západní konference NHL na 2:2. Jediným střelcem San Jose Sharks při výsledku 2:1 byl Tomáš Hertl, který dal v letošním play off už 10 gólů.

St. Louis Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš bodoval v sérii poprvé a na kontě má v letošním play off deset tref. V tabulce střelců je druhý za Loganem Couturem, který skóroval ve vyřazovací části čtrnáctkrát. Série mezi oběma týmy je vyrovnaná 2:2.

‚Nikdy jsem neměl odvahu se rodičů zeptat, co se dělo.‘ Musil emigroval, aniž by to řekl rodině

Číst článek

St. Louis nepoznamenalo, že minulé utkání rozhodl gól v prodloužení po přihrávce rukou. Už po 35 sekundách udeřil Ivan Barbašev, jehož střelu z levého kruhu si do vlastní sítě srazil Gustav Nyquist. I druhý gól padl s pomocí hostujícího hráče.

Před brankou San Jose vznikl závar a brankář Martin Jones ještě chytil dorážku Tylera Bozaka, ale puk za jeho záda nešťastně kopl Justin Braun.

San Jose od druhé třetiny přidalo, ale proti bylo při střele Brenta Burnse břevno a v dalších šancích hlavně brankář Jordan Binnington, který kryl 29 střel a stal se první hvězdou zápasu. Překonal ho pouze Hertl, který se v přesilové hře vrhl po volném kotouči v brankovišti a v pádu dopíchl puk do branky.

Gólman St. Louis v ostatních případech odolal a vytvořil klubový rekord v počtu vychytaných výher během jednoho play off (10). Před letošní vyřazovací částí se o rekord dělili Roman Turek (2001) s Brianem Elliottem (2016).

Finále Západní konference play off NHL - 4. zápas:
St. Louis - San Jose 2:1 (stav série: 2:2)

vman, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme