19. května 2019 • 12:41

Konec po 11 letech! Kapitán City Kompany se vrací do Belgie, bude hrající trenér

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán Vincent Kompany po historickém zisku treblu opouští Manchester City. Za úřadujícího anglického mistra, vítěze Anglického i Ligového poháru hrál jedenáct let. Třiatřicetiletý belgický fotbalista se vrátí do Anderlechtu, kde začínal kariéru a nyní tam bude hrajícím trenérem.



Kompanymu po této sezoně končí smlouva se City, jehož dres obléká od roku 2008 po příchodu z Hamburku. Odchod oznámil den po suverénním triumfu v Anglickém poháru a drtivém vítězství 6:0 ve finále nad Watfordem v emotivním dopise zveřejněném na facebooku.

"Mnohokrát jsem si tento den představoval a teď se skutečně naplnil. Manchester City mi dal všechno. Snažil jsem se mu vrátit tolik, kolik jsem mohl," napsal belgický stoper, jenž s klubem vybojoval čtyřikrát titul v Premier League a dva Anglické poháry.

Na trofejích Citizens má velký podíl i přesto, že ho často sužovaly zdravotní problémy. Před dvěma týdny symbolicky rozhodl v předposledním kole krásnou trefou o vítězství 1:0 nad Leicesterem a přiblížil tým k obhajobě titulu.

V Anderlechtu v šesti letech začal hrát fotbal a později nastartoval i profesionální kariéru. "Vracím se, abych se podělil o své znalosti s příštími generacemi 'Fialek'. Jako fotbalista jsem se tam narodil a vyrůstal," napsal Kompany. S belgickým klubem podepsal smlouvu na tři roky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud