Adam Ondra v Mnichově riskoval: Dva skoky nejsou můj styl, ale byl jsem tak blízko

Sportovní lezec Adam Ondra obsadil ve Světovém poháru v Mnichově druhé místo v boulderingu. Díky tomu se vrátil do čela průběžného pořadí disciplíny, ve které se leze po umělé stěně bez lana.

Mnichov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Ondra, patří mezi absolutní světovou špičku sportovních lezců

Adam Ondra, patří mezi absolutní světovou špičku sportovních lezců | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iRozhlas

„Světový pohár v Mnichově hodnotím velmi pozitivně. Jsem velmi spokojený s tím, jak jsem lezl v kvalifikaci i semifinále. Na první tři bouldery ve finále jsem asi nejpyšnější z celého závodu,“ hodnotí pro Radiožurnál svůj výkon z Mnichova Adam Ondra.

Lezec Adam Ondra se vrátil do čela pořadí Světového poháru, v Mnichově byl v boulderingu druhý

Číst článek

Jestliže byl s prvními třemi bouldery spokojen, ten čtvrtý se mu úplně nevyvedl. I proto, že se pokusil o neobvyklé řešení.

„Stavěči měli na mysli, že se boulder bude dát lézt skokem i staticky a silověji s použitím nohou. Na první pokus jsem zkusil dynamickou metodu. Dva skoky zároveň nejsou můj styl, ale byl jsem tak blízko, že jsem to zkusil i při druhém pokusu. Bohužel se to nepodařilo,“ vypráví.

V dynamickém stylu lezení, který není úplně jeho nejoblíbenějším, se velmi zlepšil a zaměřuje se na něj při tréninku. Statickou metodu tentokrát ani nevyzkoušel.

I tak ale obsadil druhé místo za Rakušanem Jakobem Schubertem, který ho mimo jiné porazil i v premiérovém trojboji během loňského mistrovství světa.

S druhým místem je ale Ondra se svým výkonem spokojený. „Pro mě jsou to velmi cenné body do Světového poháru, z Mnichova si odvážím dobrý pocit a sebedůvěru, že to nebyla náhoda a že jsem se v modernějším stylu zlepšil,“ tuší vedoucí muž SP. 

Kromě posledního závodu Světového poháru v boulderingu v Coloradu ho čekají také soutěže v lezení na obtížnost. Zapomenout se nesmí ani na rychlost – třetí část olympijského trojboje.

dpr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme