Nepejchal vyhrál na Světovém poháru v Mnichově střelbu ze vzduchové pušky

Puškař Filip Nepejchal vyhrál na Světovém poháru v Mnichově střelbu ze vzduchové pušky a navázal na svůj dubnový triumf na SP v Pekingu. V Číně ovládl soutěž ve střelbě z libovolné malorážky na 3x40 ran, čímž zajistil pro Českou republiku druhé účastnické místo na olympijských hrách v Tokiu, a další už tedy dnes přidat nemohl. První olympijské místo získal skeetař Jakub Tomeček za třetí pozici na březnovém SP v Acapulcu.

Mnichov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Puškař Filip Nepejchal

Puškař Filip Nepejchal | Zdroj: ASC Dukla

Celkově si devatenáctiletý Nepejchal připsal už třetí pohárové vítězství v kariéře. Někdejší juniorský mistr světa se poprvé mezi seniory radoval v roce 2016 na SP v Baku, kde v pouhých šestnácti letech ovládl rovněž vzduchovou pušku.

Sportovní střelec Nepejchal je juniorským mistrem Evropy. Má i rekord

Číst článek

V Mnichově postoupil Nepejchal do finále z posledního osmého místa. V boji o medaile se ale účastník olympijských her v Riu de Janeiru držel v popředí. V polovině eliminace se před něho dostal Petar Gorša, posledních pět ran ale zvládl český talent lépe a chorvatského soupeře v konečném pořadí porazil o 1,3 bodu.

Další čeští reprezentanti neprošli v Německu kvalifikací. David Hrčkulák obsadil 48. místo, Jiří Přívratský skončil na 57. příčce.

SP ve sportovní střelbě v puškových a pistolových disciplínách v Mnichově:
Muži:
Vzduchová puška: 1. Nepejchal (ČR) 250,8, 2. Gorša (Chorv.) 249,5, 3. Jang Chao-žan (Čína), ...v kvalifikaci 48. Hrčkulák, 57. Přívratský (oba ČR).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme