Dominik Kubalík odchází do Chicaga, premiéru v NHL může zažít v Praze

Hokejový útočník Dominik Kubalík odchází ze švýcarského klubu Ambri-Piotta do NHL do Chicaga, s kterým podepsal roční smlouvu na 925 tisíc dolarů.

Chicago, Praha (Aktualizováno: 17:56 29. 5. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník národního týmu Dominik Kubalík

Útočník národního týmu Dominik Kubalík | Zdroj: Profimedia

Blackhawks získali práva na třiadvacetiletého vítěze produktivity základní části NLA z uplynulé sezony na konci ledna z Los Angeles. Kubalík bude bojovat o premiéru v nejlepší lize světa.

Do finále play-off NHL vstoupil lépe Boston, St. Louis doma porazil 4:2

Číst článek

Navíc má český reprezentant i naději, že by se mohl představit na startu své kariéry v NHL v Praze. Chicago v O2 areně vstoupí 4. října do sezony v souboji proti Philadelphii.

Kubalík si v NLA připsal v 50 zápasech 57 bodů za 25 branek a 32 asistencí, díky čemuž vyhrál kanadské bodování švýcarské ligy jako první český hokejista v historii. V play off přidal v pěti zápasech šest bodů za gól a pět přihrávek.

Na mistrovství světa v Bratislavě byl s 12 body za šest branek a stejný počet asistencí z deseti utkání třetím nejproduktivnějším hráčem českého výběru. Celkově byl s 23 body za 15 gólů a osm přihrávek nejlepším hráčem národního týmu v sezoně.

Kubalíka draftovalo Los Angeles v roce 2013 v sedmém kole na 191. pozici, ale kontrakt s ním Kings nikdy neuzavřeli. Chtěli jej angažovat v minulé rozehrané sezoně, ale český kanonýr setrval v Ambri-Piottě, se kterou v roce 2017 uzavřel po krachu plánovaného angažmá v Ufě v KHL tříletou smlouvu. Do Chicaga vyměnilo vedení Los Angeles práva na českého hráče za volbu v pátém kole letošního draftu.

Ve švýcarské lize sehrál Kubalík za sezonu a půl celkem 90 utkání a nasbíral 97 bodů za 37 branek a 60 asistencí. V české extralize má nejlepší střelec sezon 2015/16 a 2016/17 na kontě 131 bodů za 79 gólů a 52 přihrávek ze 188 duelů. Reprezentoval také na loňských olympijských hrách v Pchjongčchangu a následném mistrovství světa v Kodani a Herningu.

Welcome aboard! Forward Dominik Kubalik has signed a 1-year contract ($925,000) with the #Blackhawks.

Kubalik just completed an impressive outing at #IIHFWorlds racking up 12 points (6G, 6A) in 10 games for the Czech Republic.

17:01 – 29. 05. 2019

160 971

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme