Tentokrát úspěšní. Fotbalisté Liverpoolu slaví vítězství v Lize mistrů, Tottenham porazili 2:0

Liga mistrů zná svého nového šampiona. Liverpool si napravil chuť po minulém ročníku a zvítězil nad týmem Tottenhamu 2:0. O skóre přitom rozhodla hned první minuta zápasu, kdy rozhodčí zapískal domácím ruku a Mohamed Salah proměnil následnou penaltu. Celkově ale bylo tempo hostů vyšší po celou dobu, což potvrdil druhou trefou na závěr utkání Divock Origi.

Sledovali jsme online Madrid (Aktualizováno: 22:59 1. 6. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vynikající a napjatou atmosféru podpořila hned první minuta utkání. Rozhodčí zapískal Moussu Sissokovi ruku v pokutovém území a nařídil penaltu. Liverpool vyslal Mohameda Salaha, který tuto velkou šanci proměnil a otevřel skóre zápasu na 1:0. Šlo o historicky druhý nejrychlejší gól ve finále Ligy mistrů.

ONLINE: Tottenham - Liverpool 0:2

Číst článek

Tottenham měl svou první šanci v šesté minutě. Kerian Trippier rozehrával rohový kop. Liverpoolští však tuto standardní situaci celkem v klidu ubránili a hlavičkou poslali míč do bezpečí.

Podobný scénář se opakoval i při dalších snahách Kohoutů. Nedařily se jim přesné přihrávky, ani přechody do útočného pásma. Liverpoolská obrana byla semknutá, takže domácí velmi často vraceli míč do obrany a k žádné větší šanci se nedostali.

Oproti tomu na druhé straně měl brankář Hugo Lloris více práce. Zasahovat musel například v 38. minutě, kdy na něj obránce Andy Robertson vyslal střelu z velkého vápna a Llorisovi se povedlo ji jen těsně rukama vystrčit do rohového kopu.

O aktivitě obou týmů vypovídaly i statistiky po prvním poločase, který skončil na střely 8:2 ve prospěch červených. Tottenham ani jednou netrefil bránu.

Vzpruha v druhém poločase

Spurs si zřejmě svou slabost uvědomili, protože v druhé polovině začali hrát výrazně aktivněji. Dokázali si vytvořit pár šancí a trávili mnohem více času na útočné polovině.

Druhý pokus. Liverpool chce ve finále Ligy mistrů s Tottenhamem napravit loňskou prohru

Číst článek

Druhý poločas přinesl také první střídání v zápase, které přišlo v 58. minutě na straně Liverpoolu. Fabinho trávník opustil a místo něj nastoupil do hry Divock Origi, který předvedl výborný výkon v zápase proti Barceloně. Pár minut na to vyměnil trenér Liverpoolu ještě Giorgina Wijnalduma za Jamese Milnera.

A právě Milner se v 69. minutě dostal k velké šanci, když vyslal na brankáře bílých nebezpečnou přízemní střelu. Lloris vůbec nestihl zareagovat, naštěstí pro něj míč jen proletěl kolem levé tyčky.

Nakonec to byl ale první náhradník Origi, komu se podařilo ještě jednou skórovat. V 88. minutě zpracoval nahrávku z rohového kopu a umístil míč ke vzdálenější tyči. Trefou zvýšil skóre na 2:0 a naopak snížil zbylé šance domácích na vítězství.

Přes pár dalších šancí Tottenhamu a pět nastavených minut od rozhodčích se už skóre zápasu nezměnilo a Kohouti domů odjíždějí jako poražení. Naopak u hráčů Liverpoolu propukla po závěrečném odpískání velká radost. Po loňském finále, kde podlehli Madridu 1:3, si tým napravil chuť a odjíždí ze Španělska jako vítězové.

Tottenham Hotspur - Liverpool FC 0:2 (0:1)
Branky: 2. Salah z pen., 87. Origi. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (všichni Slovin.) - Makkelie (video, Niz.). Bez karet. Diváci: 52.212.
Sestavy:
Tottenham: Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Sissoko (74. Dier), Winks (66. Lucas) - Alli (82. Llorente), Eriksen, Son Hung-min - Kane. Trenér: Pochettino.
Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Wijnaldum (62. Milner) - Salah, Firmino (58. Origi), Mané (90. Gomez). Trenér: Klopp.

anj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme