Pokuta a rok zákaz chození na basketbal. NBA potrestalo člena vedení Warriors za strčení do hráče

Muž, jenž během středečního třetího finálového duelu strčil do basketbalisty Toronta Kylea Lowryho, dostal pokutu 500 000 dolarů (11,4 milionu korun) a roční zákaz vstupu na NBA. Agresorem byl jeden z investorů a člen vedení Golden State Warriors Mark Stevens, miliardář ze Silicon Valley.

Oakland (USA) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stevens napadl Lowryho poté, co basketbalista ve snaze zachránit míč mířící do autu vletěl až mezi diváky sedící přímo u hřiště. Zatímco několik fanoušků, na jejichž klíně přistál, Lowrymu pomáhalo zpět na nohy, Stevens se po něm natáhl a strčil ho do ramene. Navíc mu prý vulgárně nadával.

Golden State nestačilo ve třetím finále NBA ani Curryho 47 bodů, Toronto tak vede 2:1 na zápasy

Číst článek

Domácí Golden State zápas prohráli 109:123 a Toronto se ujalo vedení v sérii 2:1 na zápasy. Další utkání už Stevens naživo neuvidí, neboť dostal od vedení NBA okamžitý trest.

Za chování muže, jenž je členem šestičlenné výkonné rady Warriors, se klub omluvil hráči i klubu Toronto Raptors. Své sympatie k Lowrymu vyjádřili také jeho soupeři. „Když se podíváte na video, tak je jasné, kdo se zachoval špatně,“ uvedl hvězdný rozehrávač Golden State Stephen Curry.

Stevens trest od NBA přijal. „Udělal jsem chybu a je mi to líto. Musím se příště chovat lépe a správně,“ uvedl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme