7. června 2019 • 22:16

Hamilton boural v tréninku před Velkou cenou Kanady. Dominovalo Ferrari

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vozy Ferrari překvapivě zajely nejrychlejší časy tréninků před Velkou cenou Kanady formule 1. V první části sice dominovala suverénní stáj dosavadní sezony Mercedes, ale ve druhém tréninku Lewis Hamilton havaroval a jeho chyby využila obě ferrari. Vítězný čas zajel Charles Leclerc, druhý byl Sebastian Vettel.



Tým Mercedes touží v Montrealu vyhrát i sedmý letošní závod a v prvním tréninku s novými vylepšenými motory porazil konkurenci o téměř sekundu. Za Hamiltonem a Valtterim Bottasem skončil třetí Leclerc. Poté se však monacký pilot dočkal dílčího úspěchu a loňského vítěze kanadské GP Vettela odsunul na druhou příčku o 74 tisícin sekundy.

Pětinásobný světový šampion Hamilton chyboval po půlhodině druhého tréninku, když v zatáčce trefil bokem vozu zeď a poškodil kolo se zavěšením. Pak už zůstal v boxu, mechanici museli vyměnit i podlahu. "Mrzí mě to," utrousil britský pilot, jenž obsadil až 6. místo.

V nedělní Velké ceně na okruhu Gillese Villeneuvea bude Hamilton útočit na pátý triumf v sezoně, zbývající dva vybojoval Bottas. Pořadí mistrovství světa vede Hamilton před týmovým kolegou o 17 bodů.

Vůz Lewise Hamiltona krátce poté, co se naboural do zdi
Vůz Lewise Hamiltona krátce poté, co se naboural do zdi

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud