Kluci mají penis a holky vagínu, řekl Semín, a proto vadí. Poslední trapnost ČSSD. Ondřej Neff udeřil

19.06.2019 16:08

Pravicová opozice se spolu s Piráty rozhodla svolat hlasování o nedůvěře vládě. K této snaze se připojí i Tomio Okamura spolu s kolegy z hnutí Svoboda a přímá demokracie. Šéf Pirátů Ivan Bartoš k tomu však poznamenává, že Okamura v podstatě drží u moci předsedu vlády Andreje Babiše. Publicista Ondřej Neff tvrdí, že hlasování o nedůvěře vládě bude jen prázdným gestem bez šance na úspěch. Bartoš však doufá, že by ČSSD mohla Babišovi vládu položit.

Kluci mají penis a holky vagínu, řekl Semín, a proto vadí. Poslední trapnost ČSSD. Ondřej Neff udeřil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Semín

Pravicové opoziční strany a Piráti se rozhodli svolat hlasování o nedůvěře vládě Andreje Babiše (ANO). Zdá se jim, že si s sebou premiér Babiš vláčí příliš mnoho problémů, takže nemá čas pracovat jako předseda vlády ve prospěch občanů.

Anketa

Myslíte, že globální oteplování způsobuje člověk?

29%
71%
hlasovalo: 7459 lidí

Publicista Ondřej Neff k tomu v komentáři na serveru Neviditelný pes poznamenal, že tento pokus není nic jiného než komedie pro voliče, bez šance na úspěch. „V této potyčce zaniká poslední trapnost sociálních demokratů, kteří neslaně nemastně pohrozili, že odejdou z koalice kvůli Semínovi, avšak vzápětí oznámili, že budou hlasovat pro pokračování vlády. Jsou ovšem na tom tak, že už jim prakticky nic nemůže ublížit,“ napsal Neff.

Pokud jde o Michala Semína, který by jako nominant SPD mohl usednout v Radě ČTK, proti čemuž však protestují židovské obce, které upozorňují na Semínovy antijudaistické výroky, Neff nabídl argumenty jak na Semínovu obranu, tak v jeho neprospěch. Semín je ostře vyhraněným konzervativcem a takový člověk by v Radě ČT spíše sedět neměl. Alespoň podle Neffa ne. Má to ale háček.  

„Kdyby tam někdo nominoval ostře vyhraněného progresivistu, bylo by ticho po pěšině. Jenže Semín si myslí, že manželství je institut pro ženu a muže a že ‚kluci mají penis a holky zase vagínu‘, jak víme z filmu Policajt ze školky. Takto reakční názory je třeba penalizovat,“ doplnil k tématu Neff.

K hlasování o nedůvěře vládě se vyjádřil také šéf Pirátů Ivan Bartoš. Sněmovní počty ukazují, že mocenský blok ANO, ČSSD a KSČM drží většinu 108 hlasů, takže vláda s vysokou pravděpodobností nepadne, ale Bartoš doufá, že sociální demokraté nakonec změní názor.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

„Roli v tom bude hrát následující týden ve Sněmovně. Podpisy k mimořádné schůzi budeme vedení Sněmovny dávat právě v pátek a ČSSD může ještě překvapit,“ uvedl k tomu Bartoš v rozhovoru pro Info.cz

Osobně si umí představit, že ČSSD ukončí účinkování v koalici; má totiž za to, že spoluvládnutí s Andrejem Babišem sociálním demokratům vůbec neprospívá.

„No, já si to představit umím. Ona je to podle mě již skutečná agonie a ČSSD na tuto spolupráci doplácí, což je vidět jednak v různých průzkumech, ale projevuje se to také v každých dalších volbách. Nevím, jak to mají spočítané, ale ANO je neskutečně natírá již od minulého volebního období. Evropské volby ukázaly, že propad voličů ČSSD je obrovský, i když nebyla v evropských volbách nikdy dvakrát silná. Dle mých informací se začínají ozývat regiony s obavami o volby krajské,“ uvedl Bartoš.

Údajně může dojít i k tomu, že se rozhádají poslanci ANO. Pokud by se Andrej Babiš otevřeně opíral o podporu hnutí SPD Tomia Okamury, někteří jeho kolegové by to nemuseli tzv. rozdýchat.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

A pokud by nakonec vláda padla, je podle Bartoše na hnutí ANO jako na vítězi posledních voleb, aby situaci nějak řešilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…