Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Čaputová se před Zemanem převlékla. Na Hradě přihlížela těhotná Alex, proč chyběla Ivana?

Autor: vei, simao - 
20. června 2019
15:02

Na Slovensku vstupovala do letadla v černém kostýmku, v Česku již z letadla vystupovala v zelených šatech. Jako šatna posloužil speciál nové slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové při cestě do Česka. Její návštěvu na Pražském hradě pak sledovali ministři za ANO, členové hradního protokolu včetně kancléře Vratislava Mynáře a poté i jeho těhotné manželky Alex Mynářové. První dáma Ivana Zemanová však chyběla. A hradní mluvčí Jiří Ovčáček prozradil Blesku proč.

Sociální sítě umí být i pěkné „potvory“, které leccos odhalí. Poodkryly nyní i zákulisí první oficiální zahraniční cesty nové slovenské prezidentky Zuzany Čaputové. Ta při cestě do Prahy na Pražský hrad za Milošem Zemanem poodhalila drobný detail - vládní speciál posloužil tentokrát i jako šatna.

Převlečená Čaputová

Nová slovenská prezidentka pokračuje v tradici svého předchůdce Andreje Kisky. Svůj úřad se snaží otevřít lidem i na sociálních sítích a přibližuje jim tak svou práci do posledních detailů.

A tak zatímco na bratislavském letišti nastupovala po červeném koberci v tmavých šatech s kabátkem se zlatým lemováním a v černých lodičkách, v Praze ji vítal státní tajemník ministerstva zahraničí Miloslav Stašek v úplně jiné barvě. Na českou půdu tak Čaputová sestoupala po schůdkách už v zelených šatech a lodičkách tělové barvy. Jen kabelka a účes zůstaly stejné.

Těhotná Mynářová

Převlečená Čaputová rovnou z letiště zamířila na Pražský hrad, kde ji přivítal Miloš Zeman. V delegaci u červeného koberce byl také hradní kancléř Vratislav Mynář. Jeho těhotná manželka – bývalá moderátorka a nyní hradní redaktorka odhalující zákoutí sídla českých prezidentů Alex Mynářová (36) - se nejprve skrývala v zákulisí Hradu, těsně před tiskovou konferencí Čaputové a Zemana se ovšem objevila mezi členy obou delegací.

Své těhotenské bříško předvedla v růžových šatech. Až do teď se přitom před veřejností spíše skrývala a svůj stav příliš nekomentuje možná i proto, že při předchozím pokusu přišla o nenarozenou dcerku.

První oficiální návštěva prezidentky Slovenska Zuzany Čaputové v ČR (20.6.2019). Manželka hradního kancléře Vratislava Mynáře Alex Mynářová První oficiální návštěva prezidentky Slovenska Zuzany Čaputové v ČR (20.6.2019). Manželka hradního kancléře Vratislava Mynáře Alex Mynářová | Jakub Poláček (Blesk)

Dle předchozích vyjádření lze spekulovat, že je Alex v sedmém až osmém měsíci. „Práskla“ však na sebe, kolik přibrala. „Těhotenství je v určitém směru milosrdné. Mám už 20 kilogramů navrch a mé okolí mi stále říká, jak mi to sluší. Nebo možná je milosrdné okolí,“ napsala totiž před časem na facebook. S Vratislavem Mynářem (51) už mají čtyřletého syna Vráťu.

První dáma Ivana na Hradě chyběla

To Čaputová má coby rozvedená matka dvě již odrostlé dcery (Lea a Emma). Do Česka přiletěla sama - bez přítele Petera Konečného. Sílí tak dál spekulace, že se vztah s fotografem a hudebníkem chýlí ke konci. Ostatně sama prezidentka potvrdila, že si neprožívají šťastné období a její vztah prochází krizí. 

I proto ostatně Čaputovou v Česku přivítal Zeman sám. Bez manželky Ivany. Byla Zemanová alespoň u některého z kroků hradního ceremoniálu, zrakům veřejnosti skrytému, aby taktéž Čaputovou pozdravila? „Je slušností a úctou k hostu dodržovat diplomaticko-protokolární pravidla. Právě proto, že dodržujeme diplomaticko-protokolární pravidla, u žádného,“ vysvětlil Blesk Zprávám Jiří Ovčáček poté, co na Hradě proběhla oficiální ceremonie, jednání mezi čtyřma očima i v rámci české a slovenské delegace, tiskovka s novináři a také slavnostní oběd, na kterém Zeman pohostil Čaputovou candátem.

V rámci nabitého jednodenního programu se slovenská prezidentka následně vydala do Senátu, Sněmovny, na setkání s krajany v Lichtenštejnském paláci a nakonec na Kampu, kde pro ni přichystali koncert Zuzana není sama doma. A také setkání s podporovateli, fanoušky i slavnými osobnostmi.

verka1 ( 21. června 2019 13:59 )

Dostaneš koblihu

verka1 ( 21. června 2019 13:56 )

Vlez pr.del to je. Je to manželka Mynare a tak může chodit kam chce. Na tuto událost tam chodit neměla, nesluší se to.
Na Hradě musí byt peknej bordel. Ještě to tam chlastá, fetuje, krade.

janakveton ( 21. června 2019 13:15 )

Já už mám z těch veder mžitky před očima! Vaše titulky jsou vždycky dechberoucí, ale ten můj by nepřekonaly. Já čtu "Čaputová se před Zemanem svlékla."

moudivlacek ( 21. června 2019 12:01 )

Co tam dělá Mynářová??? Ona je snad nějaká ústavní činitelka?

stellastella ( 21. června 2019 12:00 )

Nikoho nechci urazit,ale jeden nebo druhy,všichni berou.
Babis rika,ze kradnu,a tsk je smutne,ze i on,premier

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa