Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Nadalovi se nelíbí nasazení Wimbledonu. Plíšková bude trojkou, Kvitová šestkou

I když je v žebříčku ATP dvojkou, na Wimbledonu bude až nasazenou trojkou. A to se Rafaelu Nadalovi vůbec nelíbí. Organizátoři si však stojí za svým. V ženském pavouku bude trojkou Karolína Plíšková. Petra Kvitová by měla plnit roli šestky a finalistka Roland Garros Markéta Vondroušová šestnáctky.

Jedničkami v All England Clubu budou Australanka Ashleigh Bartyová a obhájce titulu Srb Novak Djokovič.

Organizátoři třetího grandslamu sezony, který bude rozlosován v pátek a začne v pondělí, se v případě nasazení do dvouhry žen řídí žebříčkem WTA. U mužů se pro nasazení k žebříčku ATP přidávají všechny body za výkony na trávě v uplynulých dvanácti měsících a 75 procent bodů na trávě za dvanáct měsíců předtím.

Djokovič svoji pozici jedničky v žebříčku i v nasazení uhájil, ale za ním už se pořadí měnilo. Dvojkou je osminásobný šampion Wimbledonu Švýcar Roger Federer, který je v žebříčku třetí, a za ním je žebříčková dvojka Španěl Rafael Nadal.

Antukový král Nadal vyslovil se systémem nespokojenost. Organizátoři ale mají jasno. "Od roku 2002 nasazení nedělá komise, ale po dohodě s ATP objektivní a transparentní systém, který reflektuje individuální výkony hráčů na trávě," uvedl k nasazení v e-mailu pro média hlavní rozhodčí turnaje Andrew Jarrett.

Nasazenou čtyřkou tak je Jihoafričan Kevin Anderson, který si oproti žebříčku polepšil o čtyři místa. Devítkou je John Isner z USA, v pořadí ATP dvanáctý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články