Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plíšková srovnala účty s Bertensovou a o titul v Eastbourne se utká s Kerberovou

Jak se říká, v suchém triku postoupila do finále. Tenistka Karolína Plíšková potvrdila před Wimbledonem skvělou formu i proti Kiki Bertensové a zahraje si na trávě v Eastbourne o druhý tamní titul. Šampionka turnaje z roku 2017 vyhrála duel světové trojky se čtyřkou 6:1, 6:2. V sobotu může Plíšková získat 14. trofej a třetí letošní, pokud porazí také Angelique Kerberovou. Německá hráčka ale měla pro semifinále volno, soupeřka Džábirová kvůli zranění nenastoupila. 

Karolína Plíšková v Eastbourne po postupu do finále
zdroj: Reuters autor: Andrew Couldridge

"Je to určitě dobrý start, ale ještě nechci myslet na Wimbledon. Teď chci dokončit svoji práci tady," řekla Plíšková. "Všechno je to o sebevědomí, a když se cítím dobře, můžu hrát dobrý tenis i ve Wimbledonu," dodala.

Plíšková chtěla Bertensovou zase porazit, poslední dva zápasy totiž vyhrála Nizozemka - loni ve Wimbledonu (v osmifinále) a na betonu v Montrealu. "Hrála jsem mnohem lépe než loni, uvolněněji, víc jsem si pro to šla. Byla pod tlakem, já většinou útočila, chodila jsem častěji na síť," komentovala Plíšková.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková přehrála v Eastbourne Bertensovou

Jasnou výhru opět podpořila dobrým servisem. "Nebyl úplně skvělý, ale trefovala jsem míče dobře," uvedla tenistka. S Bertensovou tak vyrovnala vzájemnou bilanci na 3:3.

Česká jednička v Eastbourne znovu neztratila ani set a na turnaji má impozantní skóre na gemy 48:14. Na trávě si o titul zahraje popáté v kariéře, dvakrát byla úspěšná. Letos už si odvezla trofeje z Brisbane a Říma.

Angelique Kerberová
zdroj: ČTK/ZUMA/AFP7

Kerberová bude od příštího týdne obhajovat wimbledonský titul a ušetřila síly. Její tuniská soupeřka Uns Džábirová totiž kvůli poraněnému kotníku k semifinále nenastoupila. Před plánovaným duelem 1. kola na grandslamu s Petrou Kvitovou raději dopřála noze klid.

Čtyřiadvacetiletá Džábirová , 62. hráčka žebříčku, si poranila pravý kotník na konci čtvrtečního zápasu s Alizé Cornetovou. Kerberovou ve Wimbledonu v sobotu čeká jubilejní 30. finále v kariéře, v Eastbourne třetí. 

Plíšková hrála s Kerberovou jedenáctkrát a zvítězila jen ve čtyřech zápasech. Na trávě se střetly jen jednou, v roce 2015 vyhrála ve finále v Birminghamu Němka.

"Je nepříjemná, je to levačka a na trávě se cítí nejlíp," uvedla Plíšková, která loni Kerberovou zdolala na antuce ve Fed Cupu. "Možná se na to podívám a vezmu si z toho zápasu pozitivní věci, uvidíme," řekla svěřenkyně Conchity Martínezové.

Výsledky tenisového turnaje v Eastbourne:

Ženy (dotace 998.712 dolarů)

Dvouhra - semifinále:

Karolína Plíšková (2-ČR) - Bertensová (3-Niz.) 6:1, 6:2.

Kerberová (4-Něm.) - Džabúrová (Tun.) bez boje.

Muži:

Dvouhra - semifinále:

Querrey (USA) - Fabbiano (It.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:3.

Čtyřhra - finále:

Cabal, Farah (1-Kol.) - González, Zeballos (2-Arg.) 3:6, 7:6 (7:4), 10:6.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články