Kvitová nakonec Wimbledon hrát bude, velká očekávání ale po zranění nemá

Petra Kvitová po léčbě natrženého svalu v předloktí bude hrát Wimbledon, z nějž odjela dvakrát jako šampionka. Devětadvacetiletá tenistka teprve od úterý trénuje s raketou, postupně v Londýně zvyšuje intenzitu úderů a je ráda, že se stav ruky zlepšuje. Vzhledem ke zranění z French Open však nemá před oblíbeným grandslamem velká očekávání.

Praha/Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová na tiskové konferenci

Petra Kvitová na tiskové konferenci | Foto: Adnan Abidi | Zdroj: Reuters

„Ruka se určitě lepší. Pokud se nic špatného nestane, jsem připravena v úterý hrát. A doufám, že se ani nic nestane,“ řekla na tiskové konferenci. Naposledy šestá hráčka světového žebříčku hrála v první půlce května v Římě, předloktí na dominantní levačce si poranila těsně před grandslamem v Paříži.

Karolína Plíšková ovládla generálku na Wimbledon. Ve finále v Eastbourne porazila Němku Kerberovou

Číst článek

„Několik týdnů jsem nemohla dělat nic. Ani obyčejné věci, jako je se třeba napít. Ani teď ještě nemůžu trénovat naplno. Už je to mnohem lepší, ale pořád ne tak, jak bych si přála. Musím být opatrná,“ přiznala česká tenistka, které páteční los pro první kolo přidělil Ons Džabúrovou z Tuniska.

Od začátku týdne zkouší na trávě v Londýně trénovat a rozhodnutí, zda turnaj absolvuje, odkládala. Nyní ohlásila, že hrát bude. „Začínala jsem pomalu, a kdyby to začalo bolet, hned bych přestala. Ale doteď je to celkem OK,“ ujistila.

Vítězka Wimbledonu z let 2011 a 2014 od premiéry v hlavní soutěži v roce 2008 turnaj nikdy nevynechala. Loni ale vypadla v prvním kole. Vzhledem k dlouhé pauze nepatří k hlavním favoritkám. „Samozřejmě ani moje očekávání nejsou vysoká. Ale možná mi to pomůže a na kurtu budu uvolněnější,“ uvažovala.

WTA dvouhra (ženy) | 26. týden 2019
Jméno Národnost Turnajů Bodů
1. Ashleigh Bartyová Austrálie 17 6540
2. Naomi Ósakaová Japonsko 18 6377
3. Karolína Plíšková Česká rep. 22 5685
4. Kiki Bertensová Nizozemsko 25 5425
5. Angelique Kerberová Německo 20 4685
6. Petra Kvitová Česká rep. 20 4555
7. Simona Halepová Rumunsko 16 3963
8. Elina Svitolinová Ukrajina 18 3868
9. Sloane Stephensová USA 20 3682
10. Aryna Sabalenková Bělorusko 26 3565

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme