Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Plíšková zůstává po titulu v Eastbourne třetí, Vondroušová dobyla další maximum

Tenistka Karolína Plíšková ve světovém žebříčku drží třetí pozici, nicméně se po výhře v Eastbourne značně přiblížila dvěma vedoucím hráčkám. Ve Wimbledonu tak může česká tenistka opět usilovat o první místo, které aktuálně drží Australanka Ashleigh Bartyová. Markéta Vondroušová se opět posunula na nové maximum, je čtrnáctá.

Karolína Plíšková
zdroj: REUTERS autor: Andrew Couldridge

Dvojnásobná šampionka grandslamu v All England Clubu Petra Kvitová zůstala po zdravotní pauze v žebříčku šestá. Nejlepší žebříčkové umístění v kariéře slaví česká trojka Markéta Vondroušová: v novém pořadí si polepšila o dvě příčky na čtrnáctou. Vondroušová ve wimbledonské generálce na trávě v Eastbourne vyhrála jeden zápas a má o 30 bodů více než před týdnem.

Bartyovou můžou po Wimbledonu sesadit čtyři soupeřky - spolu s Plíškovou, Kvitovou a Ósakaovou také Kiki Bertensová z Nizozemska. Světová trojka z Loun má šanci v případě, že projde do semifinále. Maximem Plíškové na travnatém grandslamu je přitom osmifinále z loňského roku, ale v Eastbourne byla dominantní a soupeřkám nedala šanci.

Kvitová by musela Wimbledon potřetí vyhrát, aby se mohla premiérově stát světovou jedničkou. Přípravu na turnaji jí však zkomplikoval natržený sval v předloktí a nehrála od poloviny května. Wimbledon začne v pondělí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články