Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Muchová ve Wimbledonu hýří sebevědomím a říká: Myslela jsem si, že můžu dojít daleko

Senzační tažení patnáctileté Cori Gauffové z USA je minulostí a po úchvatné osmifinálové bitvě s Karolínou Plíškovou skloňují fanoušci v All England Clubu ve všech pádech další jméno - Karolína Muchová. Česká tenistka totiž udolala favorizovanou krajanku po více než třech hodinách 13:11 v rozhodující sadě a zaplněné hlediště jí tleskalo vestoje. V dnešním čtvrtfinále čeká na olomouckou rodačku osmá nasazená Ukrajinka Elina Svitolinová.

Karolína Muchová se hecuje ve Wimbledonu
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

Muchová hraje na nejslavnějším grandslamovém turnaji hlavní soutěž poprvé a hned se probojovala mezi nejlepší osmičku. "Jsem super šťastná," uvedla. "Myslela jsem si, že můžu dojít daleko. Cítím se na kurtu sebevědomě. Ale trochu překvapená asi jsem," dodala.

Loni na US Open odehrála první grandslam - v New Yorku překvapila výhrou nad Španělkou Garbiňe Muguruzaovou a postupem z kvalifikace do třetího kola. Letos je ve Wimbledonu už ve čtvrtfinále. "Vděčím za to postupné práci, kterou děláme s týmem dva roky. Snažíme se zlepšovat a myslím si, že to je asi klíč."

Je nám líto, video expirovalo.
Muchová v úchvatném dramatu přetlačila Karolínu Plíškovou

Vydřené vítězství nad světovou trojkou Plíškovou může být dalším zlomem v její kariéře. Poprvé totiž vyzrála na hráčku z top 10. "Je to můj nejlepší výsledek, obě jsme odehrály super zápas. Určitě mi to pomůže," pokračovala Muchová.

Svěřenkyně slovenského trenéra Emila Miškeho, které v roli manažera pomáhá Tomáš Petera, bývalý kouč Petra Kordy, se na trávě cítí výborně. A to především díky vlastní kreativitě. "Baví mě hrát pestře," říkala už po finále antukového turnaje WTA v Praze.

Na trávě má ovšem její hra další rozměr. "Je zábava dohrávat si to na síti a je fajn, když jsou výměny rychlé."

Radost mohla sdílet mimo jiné i se svým otcem. Bývalý ligový fotbalista Josef Mucha přiletěl v neděli a v lóži emotivně fandil. "On se strašně chtěl kouknout na Wimbledon a jsem ráda, že viděl takové utkání," těšilo dvaadvacetiletou tenistku.

V osmifinále s Plíškovou mnoho nechybělo a mohla prohrát. Bývalá světová jednička totiž podávala ve třetím setu dvakrát na postup. "Zkoušela jsem to. Šla jsem do toho, chtěla jsem být agresivní a ona udělala pár chyb. A měla jsem i štěstí."

Štěstí měla rovněž při mečbolu. Trefila pásku a míč přepadl na stranu soupeřky. Takzvané prasátko tak ukončilo napínavou bitvu. "Byla jsem samozřejmě ráda, že to tam přepadlo. Vůči ní je to takové... ale jsem ráda, že mi pomohlo," konstatovala Muchová.

Další překážkou je Svitolinová

Ve čtvrtfinále bude česká fedcupová reprezentantka čelit Ukrajince Svitolinové, s kterou letos v únoru prohrála v Dauhá. "Je hodně solidní, spolehlivá. Zprava zleva neudělá moc chyb. Budu se snažit hrát to svoje," plánovala.

Hrát se bude na dvorci číslo jedna, druhém největším kurtu. "Postupně si zvykám," hlesla Muchová. V pátek se představila na trojce, v pondělí na dvojce a dnes ji čeká zápas na jedničce. Bude další zastávkou centrální dvorec? "Kdo ví...," uzavřela s úsměvem.

Úterní program (začátek ve 14:00 SELČ):

Centrální dvorec:
Riskeová (USA) - S. Williamsová (11-USA), Strýcová (ČR) - Kontaová (19-Brit.).

Kurt č. 1:
Halepová (7-Rum.) - Čang Šuaj (Čína), Svitolinová (8-Ukr.) - Muchová (ČR).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články