12. července 2019 • 17:28

Strýcová je na Wimbledonu ve finále čtyřhry, Siniaková s Krejčíkovou padly

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barbora Strýcová si na Wimbledonu přeci jen zahraje finále! Nebude to sice v singlu, nýbrž ve čtyřhře. V pátečním semifinále zdolaly s tchajwankou Sie Šu-wej první nasazený pár Kristina Mladenovicová, Tímea Babosová 7:6, 6:4. Ve finále narazí na kanadsko-čínský pár Gabriela Dabrowská - Sü I-fan, který si v boji o finále poradil s českými obhájkyněmi Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou ve třech setech. Finále je na programu v sobotu od 15 hodin.



Česká tenistka Barbora Strýcová si ve Wimbledonu poprvé v kariéře zahraje o grandslamový titul ve čtyřhře. S tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej zdolaly první nasazený francouzsko-maďarský pár Kristina Mladenovicová, Tímea Babosová 7:6, 6:4 a budou útočit na první společnou trofej na některém z elitních podniků.

Třiatřicetiletá Strýcová, která na londýnské trávě ve čtvrtek neúspěšně bojovala o finále ve dvouhře, může ve Wimbledonu ještě vylepšit své životní vystoupení. Pokud se Sie Šu-wej získají titul, stane se Strýcová poprvé v kariéře světovou jedničkou v deblovém žebříčku WTA.

Vyrovnaný semifinálový duel s nejlepším párem letošní sezony rozhodl ve prospěch česko-tchajwanské dvojice jediný brejk. Úvodní set získaly obě třiatřicátnice až ve zkrácené hře 7:5, na začátku druhé sady pak šly při podání Mladenovicové do vedení a těsný náskok uhájily až do konce. Za stavu 5:3 při servisu aktuální francouzské deblové jedničky sice ještě promarnily dva mečboly, třetí při podání Sie Šu-wej už ale využily.

Zatímco Strýcová bude v grandslamovém finále nováčkem, její o necelé tři měsíce starší partnerka už ve sbírce dvě trofeje má. Ve Wimbledonu triumfovala s Pcheng Šuaj v roce 2013, o rok později přidaly s Číňankou titul z Roland Garros.

Společně už mají Strýcová se Sie Šu-wej na kontě čtyři deblové tituly. Spolupráci vloni zahájily vítězstvím v Indian Wells, další tři turnaje vyhrály letos.

Na české finále nedojde

Na finále s českou účastí na obou stranách kurtu však v All England Clubu nedojde. Obhájkyně titulu Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková podlehly v semifinále kanadsko-čínskému páru Gabriela Dabrowská, Sü I-fan za hodinu a 41 minut 1:6, 6:3, 3:6.

Krejčíková se Siniakovou, které byly v Londýně nasazené jako číslo dvě, nedokázaly v této sezoně zopakovat ani jeden z loňských grandslamových triumfů. Na květnovém Roland Garros, kde Krejčíkovou trápila nemoc, vypadly hned v 1. kole.

Nevydařil se jim ani úvod wimbledonského semifinále. Češky více kazily, při podání Krejčíkové se soupeřky dvakrát dostaly k brejku a za 24 minut set získaly. Do druhé sady vstoupily Siniaková s Krejčíkovou lépe. Prosadily se při servisu Sü I-fan, v maratonském třetím gamu brejk potvrdily a vynutily si třetí set.

V něm ale byly opět jistější čtvrté nasazené soupeřky, které společně získaly už pět titulů na okruhu WTA. Při podání Siniakové se dostaly do vedení a náskok s přehledem uhájily.

Páteční výsledky Wimbledonu:

Muži:

Dvouhra - semifinále: Djokovič (1-Srb.) - Bautista (23-Šp.) 6:2, 4:6, 6:3, 6:2, Federer (2-Švýc.) - Nadal (3-Šp.) 7:6 (7:3), 1:6, 6:3, 6:4.

Ženy:

Čtyřhra - semifinále: Dabrowská, Sü I-fan (4-Kan./Čína) - Krejčíková, Siniaková (2-ČR) 6:1, 3:6, 6:3, Strýcová, Sie Šu-wej (3-ČR/Tchaj-wan) - Mladenovicová, Babosová (1-Fr./Maď.) 7:6 (7:5), 6:4.

Smíšená čtyřhra - semifinále: Čchan Jüng-žan, Dodig (8-Tchaj-wan/Chorv.) - Peschkeová, Koolhof (5-ČR/Niz.) 7:5, 6:4, Ostapenková, Lindstedt (Lot./Švéd.) - Jang Čao-süan, Middelkoop (Čína/Niz.) 7:5, 6:2.

Junioři:

Čtyřhra - čtvrtfinále: Forejtek, Lehečka (1-ČR) - Micui, Saitó (6-Jap.) 5:7, 7:6 (8:6), 7:5.

Jízda Strýcové skončila na Sereně. Na finále má ale ještě šanci v deblu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud