Strýcová si ve Wimbledonu zahraje finále ve čtyřhře. Krejčíková se Siniakovou titul neobhájí

Česká tenistka Barbora Strýcová si ve Wimbledonu poprvé v kariéře zahraje o grandslamový titul ve čtyřhře. S tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej zdolaly první nasazený francouzsko-maďarský pár Kristina Mladenovicová, Tímea Babosová 7:6, 6:4 a budou útočit na první společnou trofej na některém z elitních podniků.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 18:17 12. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Barbora Strýcová po postupu do wimbledonského semifinále.

Česká tenistka Barbora Strýcová po postupu do wimbledonského semifinále. | Foto: ZOPH | Zdroj: Reuters

Na finále s českou účastí na obou stranách kurtu však v All England Clubu nedojde. Obhájkyně titulu Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková podlehly v semifinále kanadsko-čínskému páru Gabriela Dabrowská, Sü I-fan za hodinu a 41 minut 1:6, 6:3, 3:6.

Tenistka Peschkeová postoupila s Nizozemcem Koolhofem v mixu do semifinále Wimbledonu

Číst článek

Třiatřicetiletá Strýcová, která na londýnské trávě ve čtvrtek neúspěšně bojovala o finále ve dvouhře, může ve Wimbledonu ještě vylepšit své životní vystoupení. Pokud se Sie Šu-wej získají titul, stane se Strýcová poprvé v kariéře světovou jedničkou v deblovém žebříčku WTA.

Vyrovnaný semifinálový duel s nejlepším párem letošní sezony rozhodl ve prospěch česko-tchajwanské dvojice jediný brejk. Úvodní set získaly obě třiatřicátnice až ve zkrácené hře 7:5, na začátku druhé sady pak šly při podání Mladenovicové do vedení a těsný náskok uhájily až do konce. Za stavu 5:3 při servisu aktuální francouzské deblové jedničky sice ještě promarnily dva mečboly, třetí při podání Sie Šu-wej už ale využily.

Úspěšná juniorka dozrála až po třicítce. Tenistka Strýcová zkrotila emoce a píše svůj příběh

Číst článek

Zatímco Strýcová bude v grandslamovém finále nováčkem, její o necelé tři měsíce starší partnerka už ve sbírce dvě trofeje má. Ve Wimbledonu triumfovala s Pcheng Šuaj v roce 2013, o rok později přidaly s Číňankou titul z Roland Garros.

Společně už mají Strýcová se Sie Šu-wej na kontě čtyři deblové tituly. Spolupráci vloni zahájily vítězstvím v Indian Wells, další tři turnaje vyhrály letos.

Další Češky do finále neprošly

Krejčíková se Siniakovou, které byly v Londýně nasazené jako číslo dvě, nedokázaly v této sezoně zopakovat ani jeden z loňských grandslamových triumfů. Na květnovém Roland Garros, kde Krejčíkovou trápila nemoc, vypadly hned v 1. kole.

Federer udolal v bitvě šampionů Nadala a ve finále se utká se světovou jedničkou Djokovičem

Číst článek

Nevydařil se jim ani úvod wimbledonského semifinále. Češky více kazily, při podání Krejčíkové se soupeřky dvakrát dostaly k brejku a za 24 minut set získaly. Do druhé sady vstoupily Siniaková s Krejčíkovou lépe. Prosadily se při servisu Sü I-fan, v maratonském třetím gamu brejk potvrdily a vynutily si třetí set.

V něm ale byly opět jistější čtvrté nasazené soupeřky, které společně získaly už pět titulů na okruhu WTA. Při podání Siniakové se dostaly do vedení a náskok s přehledem uhájily.

Ani Květa Peschkeová se do finále ve Wimbledonu nedostala. Čtyřiačtyřicetiletá česká tenistka a o 14 let mladší Wesley Koolhof z Nizozemska podlehli v semifinále smíšené čtyřhry chorvatsko-tchajwanskému páru Ivan Dodig, Čchan Jüng-žan 5:7, 4:6.

Peschkeová tak bude letos na trávě v All England Clubu v závěrečných bojích chybět. Spolu s Nicole Melicharovou nedokázaly zopakovat loňskou finálovou účast ve čtyřhře a vypadly ve čtvrtfinále.

Jediný grandslamový titul Peschkeová získala v roce 2011 právě ve Wimbledonu, kde ovládla čtyřhru se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou. Další dvě deblové finálové účasti jí trofej nepřinesly. V mixu se dostala do finále dvakrát na US Open: v roce 2006 s Martinem Dammem a před devíti lety s Pákistáncem Ajsámem Kúreším.

Tenisový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 38 milionů liber):
Ženy:
Čtyřhra - semifinále:
Dabrowská, Sü I-fan (4-Kan./Čína) - Krejčíková, Siniaková (2-ČR) 6:1, 3:6, 6:3, Strýcová, Sie Šu-wej (3-ČR/Tchaj-wan) - Mladenovicová, Babosová (1-Fr./Maď.) 7:6 (7:5), 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme