Cabal s Farahem získali v maratonském deblovém finále první grandslamový titul pro Kolumbii

Vítězi mužské čtyřhry ve Wimbledonu se stali Juan Sebastian Cabal a Robert Farah, kteří vybojovali historický grandslamový titul pro Kolumbii. V maratonském finále udolali až po téměř pěti hodinách francouzské tenisty Nicolase Mahuta a Edouarda Rogera-Vasselina.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolumbijská dvojice Juan Sebastian Cabal a Robert Farah se radují z triumfu ve wimbledonské čtyřhře

Kolumbijská dvojice Juan Sebastian Cabal a Robert Farah se radují z triumfu ve wimbledonské čtyřhře | Foto: TOBY MELVILLE | Zdroj: Reuters

Po čtyřech tie-breacích vyhráli druzí nasazení Jihoameričané rozhodující pátý set 6:3 a v pondělí se stanou světovými jedničkami. Dosud jim v žebříčku patřilo páté místo. Na turnaji v All England Clubu byli do letošního ročníku nejdál ve třetím kole.

Strýcová si musí na finále počkat. Sobotní program se protáhl, ženská čtyřhra bude až v neděli

Číst článek

Sedmatřicetiletý Mahut, který má kompletní sbírku grandslamových titulů ve čtyřhře, nenavázal na wimbledonský triumf z roku 2016 s krajanem Pierrem-Huguesem Herbertem. Ve finále tehdy porazili Juliena Benneteaua s Rogerem-Vasselinem, který se nedočkal wimbledonského vítězství ani na druhý pokus.

Finále mužského deblu se protáhlo natolik, že pořadatelé odložili souboj o titul v ženské čtyřhře za účasti Barbory Strýcové na neděli.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme