Jaroslav Kalina
15. července 2019 • 12:14

Bednář ještě nekončí! Pokračuje ve Vrchlabí, vrací se i Hlaváč

Autor: Jaroslav Kalina, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový pardál své milované hře ještě nedá sbohem. Velezkušený útočník Jaroslav Bednář si zahraje profesionální hokej i v příští sezoně. Po celou sezonu by měl působit v druholigovém Vrchlabí, za které nastoupil již v minulé sezoně. Ambiciózní klub ze severu Čech, který pomýšlí na postup do první Chance ligy, získal před nadcházejícím ročníkem ještě jednu zvučnou posilu - dvojnásobného mistra světa Jana Hlaváče. Oba matadoři tak navážou na někdejší spolupráci z národního týmu.



U vstupní brány do Krkonoš dostali další chuť po hokejových bitvách. Někdejší reprezentační forvardi Jaroslav Bednář a Jan Hlaváč si ve Vrchlabí ještě prodlouží své bohaté kariéry. Severočeský klub v pondělí na svém webu potvrdil příchody obou velezkušených hráčů, kteří v týmu působili již v minulých letech a rádi by svými ohromnými zkušenostmi pomohli týmu do první ligy. 

"Jsou to kluci, kteří mají za sebou obrovské úspěchy, hokej je stále baví a chtějí nám pomoci splnit naše ambiciózní plány," řekl sportovní manažer Jiří Jakubec pro klubový web na adresu dvou legend.

Dvaačtyřitetiletý Bednář původně plánoval skončit s aktivním hokejem po předminulé sezoně, kdy v Hradci Králové vyměnil brusle za oblek a stal se sportovním manažerem. V průběhu minulého ročníku se však nechal zlákat Vrchlabím a hokejový comeback v dresu tamního Stadionu uskutečnil společně s legendou Sparty Jaroslavem Hlinkou.

Krátké angažmá ve druhé lize ale geniálnímu technikovi nestačilo a spolupráci s Vrchlabím se rozhodl prodloužit. Pokud nebude bývalý hráč Los Angeles či Floridy příliš zatížen pracovními povinnostmi, měl by s vrchlabským mužstvem absolvovat celou sezonu. "Jarda je člověk, který nerad prohrává a nerad odchází od nedodělané práce. Proto jsme se předběžně dohodli hned po skončení minulé sezony, že pokud mu to pracovní vytížení dovolí, bude u nás pokračovat," prozradil Jakubec. 

I stejně starý Hlaváč, jenž s rodinou dosud žil v USA, již ve Vrchlabí hrál. Klubu vypomáhal v závěru sezony 2017/18 a ve 12 zápasech nasbíral 14 bodů. Tentokrát by měl v dresu Stadionu odehrát celý ročník.

"Honza se letos vrací z USA do Čech a je hodně natěšený, že si ještě zahraje plnohodnotnou sezonu. Připravuje se, a pokud dorazí ve formě, jakou ukázal v předloňské sezoně, bude určitě skvělou posilou," řekl Jakubec a dodal, že Hlaváč se k týmu připojí již koncem srpna.

Manažer Vrchlabí zároveň uvedl, že jen u angažování Bednáře a Hlaváče nezůstane. "Máme připravenou ještě jednu přestupovou bombu, kterou odtajníme tento týden," dodal Jakubec tajemně.

Vstoupit do diskuse
0