Jaroslav Kalina
15. července 2019 • 12:14

Bednář ještě nekončí! Pokračuje ve Vrchlabí, vrací se i Hlaváč

Autor: Jaroslav Kalina, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový pardál své milované hře ještě nedá sbohem. Velezkušený útočník Jaroslav Bednář si zahraje profesionální hokej i v příští sezoně. Po celou sezonu by měl působit v druholigovém Vrchlabí, za které nastoupil již v minulé sezoně. Ambiciózní klub ze severu Čech, který pomýšlí na postup do první Chance ligy, získal před nadcházejícím ročníkem ještě jednu zvučnou posilu - dvojnásobného mistra světa Jana Hlaváče. Oba matadoři tak navážou na někdejší spolupráci z národního týmu.



U vstupní brány do Krkonoš dostali další chuť po hokejových bitvách. Někdejší reprezentační forvardi Jaroslav Bednář a Jan Hlaváč si ve Vrchlabí ještě prodlouží své bohaté kariéry. Severočeský klub v pondělí na svém webu potvrdil příchody obou velezkušených hráčů, kteří v týmu působili již v minulých letech a rádi by svými ohromnými zkušenostmi pomohli týmu do první ligy. 

"Jsou to kluci, kteří mají za sebou obrovské úspěchy, hokej je stále baví a chtějí nám pomoci splnit naše ambiciózní plány," řekl sportovní manažer Jiří Jakubec pro klubový web na adresu dvou legend.

Dvaačtyřitetiletý Bednář původně plánoval skončit s aktivním hokejem po předminulé sezoně, kdy v Hradci Králové vyměnil brusle za oblek a stal se sportovním manažerem. V průběhu minulého ročníku se však nechal zlákat Vrchlabím a hokejový comeback v dresu tamního Stadionu uskutečnil společně s legendou Sparty Jaroslavem Hlinkou.

Krátké angažmá ve druhé lize ale geniálnímu technikovi nestačilo a spolupráci s Vrchlabím se rozhodl prodloužit. Pokud nebude bývalý hráč Los Angeles či Floridy příliš zatížen pracovními povinnostmi, měl by s vrchlabským mužstvem absolvovat celou sezonu. "Jarda je člověk, který nerad prohrává a nerad odchází od nedodělané práce. Proto jsme se předběžně dohodli hned po skončení minulé sezony, že pokud mu to pracovní vytížení dovolí, bude u nás pokračovat," prozradil Jakubec. 

I stejně starý Hlaváč, jenž s rodinou dosud žil v USA, již ve Vrchlabí hrál. Klubu vypomáhal v závěru sezony 2017/18 a ve 12 zápasech nasbíral 14 bodů. Tentokrát by měl v dresu Stadionu odehrát celý ročník.

"Honza se letos vrací z USA do Čech a je hodně natěšený, že si ještě zahraje plnohodnotnou sezonu. Připravuje se, a pokud dorazí ve formě, jakou ukázal v předloňské sezoně, bude určitě skvělou posilou," řekl Jakubec a dodal, že Hlaváč se k týmu připojí již koncem srpna.

Manažer Vrchlabí zároveň uvedl, že jen u angažování Bednáře a Hlaváče nezůstane. "Máme připravenou ještě jednu přestupovou bombu, kterou odtajníme tento týden," dodal Jakubec tajemně.

Vstoupit do diskuse
0