První bod na turnaji. Čeští fotbalisté remizovali na mistrovství Evropy s Norskem 0:0

Čeští fotbalisté do 19 let ve druhém utkání na evropském šampionátu v Arménii remizovali s Norskem bez branek a po úvodní porážce 0:3 s Francií na turnaji stále neskórovali. V závěrečném duelu skupiny B změří mladí reprezentanti v neděli síly s Irskem a ani výhra jim za určitých okolností nemusí stačit k postupu do semifinále.

Jerevan Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český reprezentant do 19 let David Heidenreich (archivní foto)

Český reprezentant do 19 let David Heidenreich (archivní foto) | Foto: Mutsu Kawamori | Zdroj: Reuters

Trenér Jan Suchopárek udělal oproti prvnímu utkání pět změn v základní sestavě, většinu času však bylo aktivnější Norsko. Reprezentanty dvakrát zachránila branková konstrukce - v 41. minutě trefil Larsen tyč a v 73. minutě Hagen břevno. Češi se zvedli po prostřídání, ale v závěru žádnou z několika šancí neproměnili.

Remíza ponechala národní tým v boji o semifinále, kam projdou první dva celky ze skupiny. Suchopárkovi svěřenci však budou muset porazit Irsko a ani to jim za určitých okolností nemusí stačit.

„Remíza 0:0 nám umožňuje bojovat až do posledního zápasu ve skupině. Závěr zápasu byl nejvydařenější pasáží našeho týmu. Konec utkání byl pozitivní a předurčující, abychom ten závěrečný zápas zvládli,“ uvedl Suchopárek pro web FAČR.

„Pozitivem je po delší době čisté konto, s tím jsem spokojený. Věřím, že v posledním zápase se zlepší i útočná fáze a kluci přestanou být tak zbrklí a nepřesní. V tom máme velký handicap oproti soupeřům,“ dodal Suchopárek.

Reprezentanti se na šampionát dostali díky nečekanému vítězství ve skupině elitní fáze kvalifikace, v níž za sebou nechali silnou Anglii, Řecko i Dánsko. Devatenáctka naposledy startovala na Euru předloni, kdy vypadla v semifinále. Českým maximem je stříbro z roku 2011.

Mistrovství Evropy fotbalistů do 19 let v Jerevanu:
Skupina B:
ČR - Norsko 0:0
Sestava ČR: Kovář - Míka, Zima, Heidenreich, Fukala - Macháček, Kaloč - Kušej (90. Hönig), Selnar (76. Píchal), Kohút (81. Zlatohlávek) - Kepl. Trenér: Suchopárek.

19:00 Irsko - Francie.

Tabulka:
1. Francie 1 1 0 0 3:0 3

2. Norsko 2 0 2 0 1:1 2

3. Irsko 1 0 1 0 1:1 1

4. ČR 2 0 1 1 0:3 1

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme