Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C

Tereza píše z Pákistánu: Došla jí trpělivost s advokátem

Autor: DH, ČTK - 
21. července 2019
05:00

Je horko a vlhko a v pákistánském vězení Kot Lakhpat nedaleko Láhauru to vře. Kolem Terezy začali už na začátku tohoto léta umírat spoluvězni a české pašeračce drog už pravděpodobně dochází trpělivost. Přes textovou zprávu, kterou má Blesk k dispozici, pořádně „sjela“ svého oddaného právníka. 

Komunikaci přes sms zprávy mezi Terezou a jejím právníkem poslal do redakce Blesku pákistánský zdroj. Češka v ní po dlouhé době projevila i pořádné emoce. Evidentně jí nedělá dobře atmosféra věznice. Svoji roli může hrát i fakt, že je léto a Terezini kamarádi z domova cestují po světě a užívají si moře a pláže, zatímco ona trčí za katrem.

„Jsem velmi tolerantní dívka, ale už nezkoušejte moji trpělivost,“ obořila se hned na začátku zprávy Tereza na svého právního zástupce. Toho chtěla pravděpodobně vzkazem popohnat v jeho práci. „Tohle letní období ještě strávím v Pákistánu. Ale to další, to už těmhle horkům čelit nehodlám,“ přidala nepravomocně odsouzená pašeračka heroinu.

Tereza trčí v pákistánské base už od 20. března, předtím tu ale byla více než rok ve vazbě. Teď doufá, že u soudu projde její žádost o podmínečné propuštění z vězení. Proti verdiktu soudu, že má strávit za mřížemi osm let a osm měsíců, se totiž odvolala. Práce jejího advokáta jí ale není evidentně dost dobrá a přeje si, aby již vše dořešil. „Koukejte, aby bylo vše zařízené rychle a hladce,“ přisadila si ještě Tereza.

Podle slov rodačky z Uherského Hradiště jí připadá každý den ve vězení jako roky. Taky jí chybí rodina. Na konci zprávy navíc Tereza maličko zvolnila a svého advokáta povzbudila. „Doufám, že pro mě uděláte to nejlepší. Věřím ve vás,“ dodala na závěr.

Další skutečnost, která může Terezu trápit, je současná špatná situace v jejím novém „domově“. Nejméně 270 lidí již zahynulo v důsledku záplav a sesuvů půdy, které v posledních dnech postihly Indii, Bangladéš, Nepál a právě i Pákistán. Pákistánské úřady počet mrtvých vyčíslily na tři desítky. Sedm z nich bylo členy jedné rodiny a zahynuli, když se v jejich domě nedaleko Láhauru propadla střecha.

Češka Tereza Hlůšková sedí v pákistánském vězení už přes rok a půl. V lednu 2018 byla na letišti v Láhauru zadržena s velkým množstvím heroinu v kufru.

marlen52 ( 21. července 2019 19:28 )

teda ta má drzost já bych ji za tohle aspoň 10let přidala.může být ráda, že dostala tak málo. ona pořád žije v nějakém bludu, že tam je pro nic za nic neuvědomuje si, že pašovala 9kg drog. za chvilku jim tam nafackuje.

HOLOGRAM ( 21. července 2019 17:10 )

Stejně tam chcipneš ludro a Vem sebou pračku na Č. U. R. A. K. Y prazandu1 i s parchantem
Tento hnus nemá nárok dýchat ať je kdekoli!

drzaaaa ( 21. července 2019 16:35 )

sukin-sa-vracia ( 21. července 2019 14:51 )

Kvůli ní umírají lidé? No ty jsi ale blb....

Pohybovenadany ( 21. července 2019 14:00 )

No na Vánoce bude Řepkovi celá prázdná , to by me taky sralo!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání