Čeští plavci skončí v Kwangdžu bez finále. Závadová byla na 400 m polohově jednadvacátá

Žádný ze zástupců české plavecké reprezentace se do finálového závodu na mistrovství světa v Kwangdžu nepodívá. Jako poslední se o to pokusila Barbora Závadová, která na 400 metrech polohově skončila 21.

Kwangdžu (Aktualizováno: 9:06 28. 7. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaná česká plavkyně Barbora Závadová

Zklamaná česká plavkyně Barbora Závadová | Foto: Christinne Muschi | Zdroj: Reuters

Závadová s časem 4:48,93 zaostala od finále přesně deset sekund. Přitom na předminulém šampionátu v Kazani skončila na pátém místě. Od té doby ale na výraznější výsledky čeká.

„Asi před měsícem jsem začala spolupracovat s psycholožkou. Já na ten závod totiž jdu se strachem. Je to už pár let, kdy se mi podařilo zaplavat dobře. Když tam jde člověk s tím, že se bojí bolesti a toho, že zase neuspěje, tak je to hrozně svazující. Peru se s tím skoro na každých závodech a musím se toho zbavit,“ líčila pro Radiožurnál dojmy Závadová.

Šestadvacetiletá plavkyně se bude chtít nyní zaměřit především na vytrvalost a splnit olympijský limit do Tokia.

Světový šampionát v jihokorejském Kwangdžu skončí odpoledním programem, ve kterém bude Američan Caeleb Dressel bojovat o rekordní osmou medaili z jednoho mistrovství světa.

mch, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme