Na letošní WebExpo přijede autor neexistující restaurace, 15letý programátor i experti z Productboardu a IBM

Jiří SvobodaJiří Svoboda

webexpo1Event

Foto: WebExpo

WebExpo 2018

0Zobrazit komentáře

Stalo se již tradicí, že začátek podzimu patří na poli technologických konferencí pražské akci WebExpo. Její dvanáctý ročník začne 20. září a i tentokrát čeká dvě tisícovky návštěvníků bohatý program celkem na pěti místech v paláci Lucerna. Přes 70 hostů představí jak klasická technologická témata a české i zahraniční startupy, tak kousky, které do těchto kategorií spíše nezapadají.

Jednou z hlavních hvězd ostatně bude Oobah Butler, sedmadvacetiletý Brit, který proslul, když vytvořil na TripAdvisoru neexistující restauraci, jež získala nejlepší hodnocení v celém Londýně. Na místo se snažily dostat nejrůznější celebrity, k úspěchu stačily pochvalné recenze od přátel a fotky jídel vytvořených pomocí houbiček na nádobí.

Oobah Butler nicméně stojí i za dalšími husarskými kousky, jako když se pomocí zcela neznámé značky dostal na pařížský Fashion Week, nebo místo sebe posílal do televizí po celém světě své dvojníky.

Právě Oobah Butler otevře celý program WebExpa, kterého je CzechCrunch hlavním mediálním partnerem, ve Velkém sálu Lucerna a pokud by vás o něm zajímalo ještě před akcí víc, natáčí videa pro magazín Vice a své zkušenosti shrnul i v trefně nazvané knize How To Bullsh*it Your Way To Number 1.

Nedlouho poté se představí například Kat Zhou, autorka iniciativy Design Ethically a produktová designérka v IBM. Ta vytvořila framework pro design respektující etická pravidla a v pilotním provozu ho představila přímo v IBM.

Podnikání v Číně

K tématu reklamních technologií a podnikání v Číně promluví Bessie Lee, která v nejlidnatější zemi vede Withinlink, startupový inkubátor a fond s rizikovým kapitálem. Ještě předtím v Číně vedla pobočku WPP, kdy byla zodpovědná za 14 tisíc zaměstnanců.

Z českých zástupců budou moci diváci vidět například Daniela Hejla, CTO jednoho z nejlépe zafinancovaných tuzemských startupů Productboard, o němž se hovoří jako o možném českém jednorožci, tedy startupu s hodnotou přesahující jednu miliardu dolarů. Se zájemci bude diskutovat v designové tramvaji T3 Coupé, kterou budou mít organizátoři k dispozici.

dan-hejl

Přečtěte si takéDaniel Hejl z českého startupu Productboard: 5 věcí, které jsme se naučili v technologickém hiringuDaniel Hejl z českého startupu Productboard: 5 věcí, které jsme se naučili v technologickém hiringu

S přednáškou nazvanou Building Digital Society se představí zakladatel startupu Apiary Jakub Nešetřil. Kromě jiného se retrospektivně podívá na první půl rok projektu Česko.Digital, který založil. Tato platforma profesionálů z IT sektoru si dala za cíl pomoct státu i nevládním organizacím s tvorbou aplikací a projektů, které by dělaly z Česka lepší místo k životu.

Patnáctiletý programátor i ostravské elektrické skateboardy

Mezi dalšími řečníky bude například Miroslav Peřina, zakladatel ostravského startupu XTND, který vytváří prémiový elektrický skateboard. Představí se také David Grudl, tvůrce populárního Nette Framework a o oboustranném mentoringu bude mluvit patnáctiletý programátor Sam Trojan.

Akce již tradičně ale nebude jen o přednáškách, ale taktéž dedikovaných workshopech a několika večírcích a networkingových akcích. WebExpo 2019 se uskuteční 20. až 22. září v pražské Lucerně. Vstupenky lze zakoupit na webu akce.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym