Beachvolejbalisté Perušič a Schweiner ovládli svou skupinu na mistrovství Evropy a jsou v osmifinále

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem vyhráli na mistrovství Evropy v Moskvě všechny tři zápasy v základní skupině a z prvního místa postoupili přímo do osmifinále. Desátý nasazený pár i v závěrečném utkání rozhodl o výhře až ve třetím setu, Poláky Piotra Kantora s Bartoszem Losiakem v něm porazil 16:14.

Moskva (Aktualizováno: 16:19 8. 8. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner (vpravo)

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič (vlevo) a David Schweiner (vpravo) | Zdroj: Facebook Beachvolleyball team Perušič & Schweiner

„Zápas byl i podle skóre velmi vyrovnaný. Koncovka tak byla doopravdy o pár bodech. Losiak se chytil na servisu až v závěru, kdy nám velmi uškodil, ale předtím hodně kazil. Nám se tak dařilo ztrátovat, navíc nám tam naopak jeden servis sedl a David jednou zablokoval. Všechno klaplo v tu správnou chvíli,“ popisoval Radiožurnálu Ondřej Perušič, který měl z přímého postupu do osmifinále velkou radost. 

Beachvolejbalisté věří na mistrovství Evropy v postup do play-off. ‚Je to otevřené,‘ říká Kvapilová

Číst článek

Do vyřazovací části šampionátu prošly rovněž Martina Bonnerová s Martinou Maixnerovou i úřadující mistryně republiky Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou. Českým hráčkám stačilo v jejich skupinách jedno vítězství, díky němuž obsadily shodně třetí místo a play-off začnou v prvním kole.

„Postup ze skupiny je hodně důležitý, jsem za to hrozně ráda. Je škoda koncovky tohoto zápasu, ale jinak si myslím, že jsme předvedly docela pěkný volejbal na centrkurtu. Každopádně se, podle mého názoru, zlepšujeme,“ zhodnotila Martina Maixnerová dosavadní působení jejich páru na evropském šampionátu v Moskvě.

Bonnerová s Maixnerovou na závěr skupiny C podlehly domácí dvojici Maria Bočarovová, Maria Voroninová 1:2 na sety. Kvapilová s Kubíčkovou se ve skupině F zachránily v posledním utkání díky obratu proti domácí dvojici Darja Rudychová, Ksenija Dabižová. První set hladce prohrály 13:21, ale pak po výsledku 21:17 a 15:10 rozhodly přímý souboj o zbylé postupové místo pro sebe.

„První set byl jen o tom, že mi nešly nohy na příjmu. Jakmile jsem začala ve druhém setu přihrávat, což už tak vypadalo na konci toho prvního, tak to byla vyrovnaná partie a věděly jsme, že na ně máme,“ vysvětlila po utkání nepovedenou první sadu Michala Kvapilová.

Nejlepší český pár Barbora Hermannová, Markéta Nausch Sluková na evropském šampionátu nestartuje kvůli oteklému kolenu Slukové.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Moskvě:

Muži:

Skupina G:
Perušič, Schweiner (10-ČR) - Kantor, Losiak (7-Pol.) 2:1 (19, -19, 14).

Ženy:

Skupina C:
Bočarovová, Voroninová (19-Rus.) - Bonnerová, Maixnerová (30-ČR) 2:1 (13, -18, 12).

Skupina F:
Kvapilová, Kubíčková (27-ČR) - Rudychová, Dabižová (22-Rus.) 2:1 (-13, 17, 10).

Petr Kadeřábek, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme